Meksička gimnastičarka doživjela je neočekivane uvrede nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Riu, te je prozvana zbog svojeg tijela jer ne odgovara stereotipima


Meksički gimnastičari rijetki su prizor na velikim sportskim natjecanjima poput Olimpijskih igara. Upravo zato sve su oči bile uperene u 22 godine staru Alexu Moreno iz Mexicalija koja se natjecala u pet disciplina: dvovisinski razboj, greda, vježba na parteru, preskok i pojedinačni višeboj.

Gimnastičarka visoka 150 centimetara i teška tek 44 kilograma našla se na meti kritika zbog oblika svojeg tijela koja se razlikuje od njenih kolegica iz drugih zemalja.

'Ekskluzivne fotografije Alexe Moreno na kraju njene gimnastičke vježbe' bio je prvi od uvredljivih komentara na Twitteru koju je osoba pod imenom Victor Swarz objavila uz ilustraciju prasca iz crtića Pepa Praščić.

Još veća uvreda došla je od ženske osobe po imenu Andrea Alvarez koja je komentirala da Alexa ima tijelo dvije gimnastičarke, i da je prije odlaska u Rio mogla ići na dijetu.

Na svu sreću, negativni komentari na Twitteru bili su rijetkost među onim pozitivnim, a ubrzo su uklonjeni s ove društvene mreže.

Obožavatelji iz Meksika istaknuli su kako je Alexino tijelo kompaktno i sastavljeno od mišića, a da su njezini uspjesi ogromni s obzirom da veliki broj mladih završi na ulicama te se bavi kriminalnim aktivnostima.


'Alexa, volimo te i ponosni smo što imamo meksičku gimnastičarku na Olimpijskim igrama. Nastavi vježbati, vjerujemo u tebe,' poručili su njeni najveći navijači.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju