Izrada nakita, preciznije ogrlica od bojica specijalnost je Riječanke Tinka Ines Kalajžić. Ovaj baš poseban modni dodatak s kojim ćete bez sumnje privlačiti pažnju i skupljati komplimente može biti i vaš - jednoj najsretnijoj čitateljici darujemo neodoljivu ogrlicu izrađenu od bojica

Ogrlice od bojica Riječanka Tinka Ines Kalajžić počela je izrađivati privučena idejom upotrebe nekog predmeta izvan konteksta njegove primarne funkcije.

'Zanimljivo mi je bilo vidjeti ljude koji su oko vrata nosili, primjerice, vilice u formi ogrlica ili pak ukrašavali kosu štipaljkama. Cijenim na drugima kada su dovoljno hrabri da 'isfuraju' nešto što bi se moglo svrstati u kategoriju otkačenog.

U ogrlice koje izrađuje od bojica Riječanka Tinka Ines Kalajžić kombinira i perlice koje je skupila na svojim putovanjima u Meksiko, Costa Ricu, Indiju i druge zemlje

Razmišljala sam o tome kako bi bilo praktično imati olovčice na dohvat ruke u bilo kojem trenutku… Pa kada zapneš na autobusnoj stanici ili čekaš red u banci, možeš crtkarati. Pa zašto ih ne probušiti i okačiti oko vrata?', priča Tinka.

U svoje ogrlica Tinka kombinira i perlice koje je skupila na svojim putovanjima u Meksiko, Costa Ricu, Indiju i druge zemlje, kvačice te druge predmete 'iz pernice' poput šiljila. U izradi ogrlica služi se alatom kao što su bušilica s ultra tankim svrdlom i velika pila.

Trenutno se, kako kaže, igra samo s ogrlicama, ali u budućnosti možda počne izrađivati i drugi nakit. U početku je Tinka je svoje ogrlice poklanjala, a ubrzo je hobi prerastao u mini kućnu manufakturu.

'U početku nisam od nikoga htjela uzimati novac i svima sam ogrlice darivala. Nakon nekog vremena, shvatila sam da sam u minusu i da to tako neće moći u nedogled. Malo po malo počela sam naplaćivati svoje vrijeme, materijale i ideju. I moram priznati da je lijep osjećaj kada bivaš nagrađen za trud koji ulažeš u neku priču', kaže Tinka koje redovito dobiva poruke oduševljenih vlasnica njenih ogrlica od bojica.

'Jako me raduje kada mi u inbox stigne poruka poput ove 'Danas sam upoznala 7 novih ljudi! I svi su mi prišli baš zbog olovčica!' Većina djevojaka i žena koje upoznam kroz ovu priču sličnih je svjetonazora i super mi je što ih odmah skužim kada se oko primopredaje nalazimo uživo - iako se nikada prije nismo vidjele. Najčešće su to osobe koje se ne boje izgledati 'drukčije od većine'.

Osobe koje se igraju kombinacijama boja, odjevnih komada ili ukrasa koje ubacuju u kosu. Osobe kojima je gušt nekada dosadnu svakodnevicu začiniti ponekim šarenim detaljem!'
, ističe Tinka.

A želite li i vi dan začiniti ovom šarenom ogrlicom, Tinka Ines Kalajžić putem Facebooka jednu sretnu čitateljicu daruje s ovom zaista posebnom ogrlicom od bojica (na fotografiji na početku teksta).

Sretna dobitnica je Monika Legović.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju