Od 13. do 23. rujna na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održavat će se Zagreb burger festival na kojem će se moći probati mnoštvo ukusnih kombinacija.

Osim slasnih pljeskavica od vrhunskog mesa ponajboljih burger majstora u Hrvatskoj, posjetitelji će moći uživati i u osebujnim koktelima. U bogatom izboru pića, osobito se ističe glitter koktel bara Mangosta.

Kod izrade koktela nisu važni samo samo vrhunski sastojci, nego i vizualni identitet, priznaje nam vlasnik Tomislav Perko.

Glitter kokteli bara Mangosta Glitter kokteli bara Mangosta (Foto: Sandro Sklepić)

Upravo zato odlučili su Zagrepčanima i njihovim gostima ponuditi nešto novo i drugačije. Glitter koktel je zapravo džin-tonik obogaćen raznobojnim šljokicama koje u čaši stvaraju zapanjujući prizor. Šljokice su 100 posto jestive, a ne mijenjaju okus džin-tonika, kaže nam gospodin Perko.

Riječ je o šljokicama kojima su se nekoć ukrašavale torte, a koje su u posljednje vrijeme postale popularni sastojak koktela.

Za glitter koktele zadužen je bar Mangosta Za glitter koktele zadužen je bar Mangosta (Foto: Sandro Sklepić)

S ozbirom na boju šljokica odabrati možete jedan od četiri glitter koktela: ružičasti Pink Panther, ljubičasti Purple Rain, tamnoplavo Zvjezdano nebo i crni Dark Side of the Moon.

Cijena svih Glitter koktela je 34 kuna, a vlasnik bara Mangosta ističe kako su njihovi džin-tonici "mrvicu jači od običnih" koje ste inače naučili piti na festivalima.

Sve o ostatku ponude na Zagreb burger festivalu saznajte na portalu Punkufer.hr.

U glitter koktelu nalaze se jestive šljokice U glitter koktelu nalaze se jestive šljokice (Foto: Sandro Sklepić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju