Starenje i odrastanje neizbježni su i ne možemo ih ignorirati, ali godine života ne bi nas trebale određivati i ograničavati u životu. Najbolje je živjeti po onoj "godine su samo brojka" i uvijek zadržati barem djelić djeteta u sebi, a to će vam uspjeti ako u životu radite određene stvari bez obzira na to koliko vam je godina. Evo nekih iskustava za koje nikada niste prestari.

 

1. Učenje nove vještine. Nikad niste prestari za učenje. Održavajte um aktivnim!

2. Baviti se tjelovježbom. Ljudsko tijelo stvoreno je za život u pokretu. Prilagodite vježbe svojim godinama, kondiciji i tjelesnoj formi.

Bez obzira na to koliko puta ste već bili zaljubljeni, a i ako nikada niste bili zaljubljeni, nikad nije prekasno da se (opet) zaljubite

3. Slušati glazbu iz različitih razdoblja. Dobra glazba je dobra glazba bez obzira na to iz kojeg je žanra i razdoblja i nikad je ne može biti previše. Otkrivanje novih pjesama i glazbenika super je iskustvo.

4. Plesati. Tko kaže da plesni podij nije za 50+? Ne "robujte" predrasudama i otkačite se na plesnom podiju.

6. Bojati se. Strah je primarna emocija i prirodan odgovor ljudskog bića na opasnost i nelagodu. Na slušajte što drugi govore. Nikad niste prestari bojati se mraka.

7. Plakati u javnosti. Kada vam navru emocije nekad ih jednostavno morate pustiti, a nekad je najbolji način za to – zaplakati. I to nije sramota.

8. Ne znati što napraviti. Starenje i odrastanje ne znači da ćete uvijek imati sve odgovore. Nekad stvari ne ispadnu onako kako ste mislili da budu i nemate plan za dalje. Ne brinite, naći ćete novi plan.

9. Zaljubiti se. Bez obzira na to koliko puta ste već bili zaljubljeni, a i ako nikada niste bili zaljubljeni, nikad nije prekasno da se (opet) zaljubite. Ne gubite vjeru u ljubav.

10. Slijediti svoje snove. Nikada nije kasno da ostvarite svoje snove. Ne odustajte od onog što želite i dajte sve od sebe da ostvarite svoje snove bez obzira na to koliko vam je godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju