Samopouzdanje i osjećaj sreće neki su od faktora koji utječu na to da se žena osjeća privlačno. A britansko istraživanje otkrilo je i u kojim se godinama žene osjećaju najprivlačnije

Anketa britanske robne kuće House of Fraser provedena na 2.000 žena ustanovila je da se žene osjećaju znatno privlačnijima u 30-ima nego u bilo kojoj drugoj dekadi života. Preciznije, najprivlačnijima i najviše seksi osjećaju se s 34 godine.

Samopouzdanje i osjećaj sreće neki su od faktora koji utječu na to da se žena osjeća privlačno i seksi

Gotovo tri četvrtine (64 posto) ispitanica u 30-ima kazalo je da se osjećaju znatno privlačnijima jer su s godinama stekle samopouzdanje, a njih 34 posto priznalo je da se osjećaju privlačnijima zato jer su u boljoj ljubavnoj vezi. 26 posto ispitanica u 30-ima priznalo je da se osjećaju samopouzdanijima u spavaćoj sobi, a svaka 10. ispitanica kazala je da joj se u tridesetima povećala želja za seksom. Donosimo i 5 načina kako 'odglumiti' samopouzdanje.

Anketa je također ustanovila i koji su najveći 'okidači' da se žene, bez obzira na dob, osjećaju seksi. Rezultati pokazuju da se žena osjeća najviše seksi kada...

1. ...zna je nekome privlačna (52 posto)
2. ...dobije kompliment od partnera (46 posto)
3. ...nosi novu odjeću (38 posto)
4. ...kupi seksi donje rublje (37 posto)
5. ....smršavi (36 posto)
6. ...dobije kompliment od neznanca (36 posto)
7. ...ima novu frizuru (32 posto)


U globalu, 52 posto anketiranih žena odgovorilo je da se osjećaju seksi 'ponekad', a 3 posto odgovorilo je da se osjećaju seksi 'uvijek'.

Tri četvrtine (75 posto) ispitanica smatra da osjećaj seksepila ima više veze s time da žena ima kontrolu nad vlastitim životom nego s fizičkim izgledom, dok je 84 posto odgovorilo da se žena osjeća seksi kada je sretna i zadovoljna sa sobom bez obzira na izgled. Anketa je također ustanovila da žene u prosjeku imaju četiri prijateljice za koje misle da su seksi.

'Rezultati ankete pokazali su da suvremena žena ne treba muškarca da bi se osjećala privlačno i seksi te da se žene osjećaju samouvjerenije kada su okružene drugim ženama i kada su zadovoljne svojim stilom', komentirala je glasnogovornica robne kuće House of Fraser. Njene riječi potvrđuje i podatak da se 30 posto žena osjeća više seksi kada izađu van s prijateljicama nego kada izađu s partnerom, a 18 posto ih se osjeća više seksi kada su okružene drugim ženama nego muškarcima.

Kada je riječ o komplimentima, većina žena (43 posto) priznala je da se uz partnerov kompliment osjećaju više seksi nego kada kompliment dobiju od bilo koje druge osobe. Doznajte i koji je to najbolji kompliment koji možete uputiti ženi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju