Kinezi slave Novu godinu 19. veljače, kao i početak vladavine horoskopskog znaka Koze. Ova se životinja u njihovoj kulturi smatra simbolom mira, nježnosti i umjetnosti, pa se u narednim mjesecima možete radovati kreativnim strujanjima, pomirbi i prilici za ispravljanju grešaka


U kineskoj kulturi koza je simbol mira, harmonije i spokojstva, pa ne čudi što će ovo biti glavne odrednice u narednoj godini po kineskom horoskopu. Umjesto svađa i ratova, pred nama je vrijeme pomirbe i mirnih kompromisa.

Ona je također pasivna, ali nježna životinja, pa će nova kineska godina sadržavati potrebu za združivanjem zajedničkih snaga u činjenu dobra. Dodatno će prosperirati znakovi koji vjeruju u dobrotu, sreću i uspjeh.

Zajedništvo i obiteljski odnosi

Između članova obitelji i poslovnim partnerima mogući su sukobi – godina koze ne suzbija sumnje, ljutnju i želje za bogaćenjem, ali pokušava je ograničiti svojim spokojnim notama na što je moguće civiliziraniji način.

Mir, harmonija i spokojstvo glavne su odrednice kineskog znaka Koze i nove godine pred nama.

Godina koze blagonaklono će djelovati na obiteljske odnose, te će poticati zajedništvo, lojalnost i disciplinu. Svađe će se brže hladiti, a emotivne rane brže cijeliti. Stoga se svima sugerira posezanje za isprikama i prekršenim riječima kako bi se ispravile nepravilnosti u međusobnim odnosima.

Poslovni prosperitet i ljubav

Koza je također i simbol umjetnosti, pa se u sljedećoj godini prognozira uspjeh svima koji se bave kreativnim zanimanjima od glume do pisanja. Također, preporučuje se rad na razvoju kreativnih ideja u svakodnevnom životu.

>> Saznajte sve o ženama Ribama

Život je lijep, omiljen je moto romantične Koze, koja se lako zaljubljuje, ali i brzo gubi interes. U njenoj godini moguće su euforična zaljubljivanja i grandiozne ljubavne priče koja će ostaviti velik trag na srcima i u mislima.

Vrijeme harmonije bit će narušeno dva puta u kineskoj godini Koze: od 20. ožujka do 20. travnja, te od zimskog solsticija (22.12. 2014.) do 20. siječnja 2016.

U znaku koze rođene su osobe rođene: 1931., 1943., 1955., 1967., 1979., 1991. i 2003. godine.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju