Kada je prije nekoliko mjeseci viralni hit spravljanja sendviča u tortilji počeo žariti i paliti društvenim mrežama odmah smo je krenuli isprobavati kod kuće. Nakon puno uspjelih i nekoliko neuspjelih, ali jestivih pokušaja, za vas smo odlučili rekonstruirati tu viralnu tortilju s nama najfinijim sastojcima.

Galerija Viralna tortilja s piletinom Viralna tortilja s piletinom i šarenim dodacima Seoski moćni sendvič +1 Seoski moćni sendvič

Novi način spravljanja sendviča od tortilje toliko je jednostavan i fin da ćete ju sigurno uvesti u svoj tjedni meni ručkova pogotovo ako je u njoj obožavana piletina. Našu smo pripremili s piletinom broj 1 u Hrvatskoj koja ove godine obilježava čak 60 godina tradicije. Cekin piletina vrhunska je namirnica domaćeg porijekla te se savršeno uklapa u ovu slasnu sendvič tortilju koju smo pripremili za vas, a u videu smo joj pridružili i dva opasna konkurenta kada je riječ o sendvičima s pilećim mesom.

VIRALNA TORTILJA S PILETINOM

Sastojci:
Cekin pileći file od prsa
Tortilja
Crvena, žuta i zelena paprika
Rajčica
Ljubičasti luk

Za marinadu:
Maslinovo ulje
Limun
Sol
Papar

Za umak:
Majoneza
Sweet chilli umak

Viralna tortilja s piletinom i šarenim dodacima Viralna tortilja s piletinom i šarenim dodacima Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Priprema:

1. Pileći file marinirajte u maslinovom ulju, limunovom soku soli i papru. Ostavite ih u marinadi oko pola sata.
2. Ispecite ih na gril tavi do zlatne boje, a zatim ih narežite na trakice.
3. Na tortilji napravite rez do sredine tortilje. Na prvu četvrtinu stavite malo umaka napravljenog od dvije žlice majoneze i žličice slatkog chilli umaka te na njega rajčicu i luk, na drugu naribani sir, na treću namažite umak, pa na njega stavite grilanu piletinu, a na četvrtu tri vrste paprike i kukuruz. U tortilju možete staviti i bilo koje druge sastojke po želji.
4. Preklopite ju u krug kao u videu, stavite u toster ili ju stavite na ugrijanu tavu i okrećite nekoliko puta kako bi se sir rastopio.
5. Sendvič tortillja koja može biti i brzinski ručak gotova je u trenu. Dobar tek!

Dva opasna konkurenta s pecivom

Voliš li više svoj sendvič s pecivom, u nastavku donosimo dva prefina sendviča s piletinom koji također mogu biti odličan brzinski ručak ili večera.

SEOSKI MOĆNI SENDVIČ

U mekanom pivskom pecivu, glavna zvijezda je hrskav izvana, a sočan iznutra prženi pileći zabatak. Dodatke stavite po želji, a mi smo se odlučili za one klasične za jedan burger – umak od majoneze, kečapa i senfa, salata, rajčice i kiseli krastavci.

Seoski moćni sendvič Seoski moćni sendvič Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Sastojci:
Cekin pileći file zabatka (otkošteni)
1 crvena i žuta rajčica
2 kisela krastavca
2 lista salate
Burger umak (majoneza, kečap, senf)
Pivsko pecivo

Za marinadu:
Tekući jogurt ili mlaćenica
Žlica slatkog chilli umaka
Sol
Papar

Za paniranje:
Oštro brašno
Žlica češnjaka u granulama
Žlica mljevene dimljene paprike

Priprema:
1. Otkošteni pileći zabatak marinirajte u tekućem jogurtu ili mlaćenici te žlici slatkog chilli umaka, posolite i popaprite i ostavite u marinadi minimalno pola sata.
2. Nakon toga pripremite brašno za paniranje. U brašno dodajte žlicu češnjaka u granulama i žlicu dimljene paprike, posolite i popaprite.

Seoski moćni sendvič Seoski moćni sendvič Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

3. Izvadite pileće meso iz marinade i uvaljate ga u brašno te popržite u dubokom ulju do zlatno-smeđe boje.
4. Meso stavite na papirnati ubrus, a zatim ga odrežite na trakice.
5. Napravite burger umak od tri žlice majoneze, dvije žlice kečapa i pola žličice senfa. Izrežite pivsko pecivo na pola i donji dio namažite burger umakom.
6. Slažite redom meso, sir, luk, rajčicu, kisele krastavce i salatu. Dodajte još malo burger umaka na kraju i uživajte u bogatom sendviču nakon kojeg ćete biti siti i veseli i skoro spremni za rad u polju.

ZELENI PROLJETNI SENDVIČ

Iako se na prvu ne čini tako sve komponente ovog sendviča tvore svježi i prefini zalogaj za lagani proljetni ručak. Sendvič s pastom od avokada, mladog luka i graška s dodacima kao što su rotkvice, rikola i klice, vjerujte nam, oduševit će i one koji nisu ljubitelji zelenjave. Reći će oni da je stvar spasila piletina u mediteranskoj marinadi i hrskava grilana dalmatinska panceta, a mi…pa neka im bude.

ZELENI PROLJETNI SENDVIČ ZELENI PROLJETNI SENDVIČ Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Sastojci:
Cekin pileći file od prsa
Pola avokada
Dvije žlice graška
1 mladi luk
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Limun
2 rotkvice
prstohvat alfa alfa klica
rikola
mini baguette

Priprema:
1. Na gril tavi ispecite umarinirana pileća prsa koja su oko pola sata bila u marinadi od maslinovog ulja, limuna, soli i papra. Te pored njih na gril tavu stavite dvije tanke šnite dalmatinske pancete. Nakon pečenja pileća prsa narežite na trakice, a hrskavu pancetu stavite sa strane.

2. Odrežite mini baguette na pola i stavite ga u grill toster, a za to vrijeme napravite namaz od avokada, graška, mladog luka, maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra. Mekani avokado izrežite na pola i odstranite košticu, zatim ga žlicom izvadite iz kore te vilicom usitnite, dodajte mu tanko narezani jedan mladi luk, pola male limenke graška, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar i vilicom sve usitnite dok ne dobijete rustikalan namaz.

3. Na preprženi baguette poprskajte malo maslinovog ulja, te na njega obilno nanesite namaz od avokada i graška, na njega stavite trakice grilanih pilećih prsa, hrskavu pancetu, rotkvice, rikolu i klice alfa alfa te sve poklopite s gornjim dijelom mini baguetta. Uživajte u eksploziji proljetnih okusa!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Cekin po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju