Julija Roberts jedna je od najomiljenijih i mnogima najsimpatičnijih glumica, a njezin šarm, talent i pristupačnost učinili su je jednom od najpopularnijih osoba u holivudskom svijetu.

Galerija Julia Roberts i prezenter Kevin Spacey na dodjeli Oscara 2001. Julia Roberts kao Erin Brokovich Julia Roberts na dodjeli Oscara 2001. +2 Odvjetnica Erin Brokovich

Zarazni osmijeh popraćen iskrenim sjajem u očima jedan je od Julijinih zaštitnih znakova, a spontanost i prirodnost kojom zrači čine da ju doživljavamo istovremeno i kao veliku zvijezdu, ali i kao djevojku iz susjedstva, prijateljicu s kojom bismo rado popile kavu, nasmijale se do suza, ali i isplakale joj se na ramenu.

Filmovima kao što su Zgodna žena i Odbjegla nevjesta osvojila je srca mnogih, ali je u njima pokazala i da se od nje mogu očekivati još veće i još ozbiljnije uloge.

Na takvo što nije trebalo čekati dugo, 2001. stiglo je iznimno priznanje za njezin glumački rad i talent zahvaljujući besprijekornom filmskom utjelovljenju nepokolebljive odvjetnice u borbi za pravdu Erin Brokovich.

Julija je u jakoj konkurenciji u kojoj su se nalazile i Juliette Binoche, Laura Allen i Laura Linney osvojila prestižnu titulu najbolje glavne glumice te kući ponijela statuu Oscara.

Julia Roberts tijekom govora na pozornici Oscara 2001. Julia Roberts tijekom govora na pozornici Oscara 2001. (Foto: Profimedia)

Osim o predivnoj Valentino haljini koja se i danas smatra jednom od najljepših ikad na oskarovskom crvenom tepihu, puno se pričalo i o njezinom govoru prilikom preuzimanja nagrade.

Već u samom startu, pri dolasku na pozornicu, Juliji je bilo jasno da će itekako premašiti zadane okvire i minutažu oskarovskih govora pa je odmah naglasila da će provesti neko vrijeme ovdje da kaže neke stvari.

Volim svijet!

I gospodine, radite sjajan posao, ali tako ste brzi s tim štapom. Zašto ne sjednete, jer ja možda više nikada neću biti ovdje, obratila se dirigentu Billu Contiju i tako svojim smijehom i spontanošću oduševila sve prisutne.

Dakako, izrazila je zahvalnost nominiranim glumicama i čast što se našla u takvom sestrinstvu, pritom se i našalivši da je njezino prezime po abecedi uvijek zadnje na listi.

U nastavku je rekla kako je oskarovski kipić jako lijep, popravljala haljinu, bila iskreno iznenađena time što se uopće može sjetiti imena svih ljudi kojima zahvaljuje, a u jednom je trenutku i prasnula u smijeh i još jednom rekla koliko je sretna što je na toj pozornici.

Autentično uzbuđenje, nevjerica i izražavanje bez ikakvih priprema i učenja govora napamet najviše su se odrazili u rečenicama poput: Zahvaljujem svima koje sam ikad upoznala u životu i Volim svijet!.

Pa zar ne bi tako dječje iskreno i sretno trebao reagirati svatko u tako velikim i značajnim trenucima, istinski ih cijeneći i uživajući u njima, bez razmišljanja kakav ćemo dojam ostaviti i hoće li nam se tko smijati?

A upravo je to ono što je Julia ovim nezaboravnim govorom donijela: čistu sreću, zahvalnost i nepretenciozan govor žene koja želi svoju radost podijeliti sa svima.

Julia Roberts na dodjeli Oscara 2001. Julia Roberts na dodjeli Oscara 2001. (Foto: Profimedia)

Bez zahvale stvarnoj Erin

Ipak, došlo je i do jednog propusta koji se glumici kasnije predbacivao, a to je činjenica da se usred zahvaljivanja svima koje poznaje, nije sjetila zahvaliti stvarnoj Erin Brokovich.

Julija se Erin ispričala riječima:

Tijekom svog izvantjelesnog iskustva... Nisam joj odala priznanje, sramotno, sramotno. S velikom poniznošću odajem joj veliko priznanje.

Brokovich je ispriku prihvatila te rekla da propust glumici nije ni uzela za zlo.

I baš zbog te pogreške Julija odaje još simpatičniji i autentičniji dojam. Došla je spontano, bez pripreme, pokazala iskrenu radost i uzbuđenje, i da, pritom i pogriješila.

Ali svi mi griješimo i ne možemo sve napraviti ili izreći po točno određenom planu ili programu, pogotovo u trenucima u kojima se prepustimo snažnim emocijama.

Tako se to radi: Vrhunski stajling Julije Roberts bez imalo gole kože Julia Roberts u kreaciji američkog dizajnera Thoma Brownea na gala događanju Academy Museum Of Motion Pictures - 2 Julia Roberts u kreaciji američkog dizajnera Thoma Brownea na gala događanju Academy Museum Of Motion Pictures - 5 Julia Roberts u kreaciji američkog dizajnera Thoma Brownea na gala događanju Academy Museum Of Motion Pictures - 6 +2 Julia Roberts u kreaciji američkog dizajnera Thoma Brownea na gala događanju Academy Museum Of Motion Pictures - 4

Razlog zbog kojeg je Julia Roberts nosila jaknu preko kultne haljine u Zgodnoj ženi stvarno je nevjerojatan Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' +0 Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena'

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju