Osjećate da vas ignoriraju, ne shvaćaju ozbiljno i da nikako ne možete dobiti ono što želite? Možda je za to kriv vaš govor tijela. Svladajte idućih osam vrlo suptilnih, ali moćnih pokreta tijelom i dobit ćete sve što poželite bilo da ste na poslovnom sastanku ili razgovarate sa svekrvom jer oni govore puno više od riječi u bilo kojoj društvenoj situaciji

1. Nasmiješite se i lagano podignite obrve
Kad želite nekoga pozdraviti nasmiješite se i podignite obrve i tako će vaša prisutnost u osobi koju pozdravljate probuditi osjećaj ugodnosti i opuštenosti. Na tu suptilnu gestu naučili smo odgovarati pozitivno još kao bebe jer majke se često smiješe i dižu obrve kad se obraćaju svojoj dojenčadi.

2. Skupite vrhove prstiju
Moć možete projicirati i dok sjedite tako da ruke držite ispred sebe i šake u položaju kao da držite loptu, odnosno da vam se dodiruju vrhovi prstiju. Ruke tako možete držati na stolu, ali i ispod stola ili u  krilu. Uz to držite leđa ravno kako biste se činili što višima.

Kontakt očima je ključni pokazatelj nečije vjerodostojnosti. Držite neprekidan kontakt očima do pet sekundi nakon čega pogled možete skrenuti pa ga opet uspostavite

3. Držite dovoljan razmak kad razgovarate s nekim
Nitko ne voli razgovarati s osobom koja mu se unosi u lice, odnosno stoji preblizu jer to stvara osjećaj nelagode i druga osoba ne može se koncentrirati na ono što mu se govori, kao i kada stoji ravno ispred nas. Držite dovoljan razmak kad razgovarate s nekim te nemojte stajati ravno ispred te osobe već pod laganim kutom.

4. Ustanite i hodajte
Želite li imati moć, zauzmite prostor. Rasprostrite stvari ispred sebe na radnom stolu, a još učinkovitiji trik bit će da se ustanete i hodate okolo, naročito u situaciji kad ste na sastanku i imate osjećaj da vas netko od suradnika podcjenjuje ili provocira. Ovu taktiku koriste policajci kod ispitivanja kako bi pokazali da imaju kontrolu.

5. Koristite ruke dok govorite
Korištenje ruku dok govorimo, odnosno gestikuliranje njima u očima sugovornika čini nas samopouzdanim osobama. Uz to, u ljudskoj je prirodi 'govoriti' s rukama kada se osjećamo ugodno. Dok razgovarate s nekim pružajte ruke prema njemu kao da mu dajete komad papira, a zatim ih vratite k sebi.

6. Rasporedite težinu na obje noge
Kad se ne osjećaju ugodno ljudi obično stoje tako da im težina tijela nije ravnomjerno raspoređena na obje noge, već je više težine na jednoj nozi. Želite li ostaviti dojam vođe stojite tako da vam je težina ravnomjerno raspoređena na obje noge. Zategnite leđa i stojite ravno. Izgledat ćete i osjećati se bolje.

7. Održavajte kontakt očima
Izbjegavanje kontakta očima čini vas sramežljivima, nedostupnima, mentalno odsutnima i kao da vam je dosadno, a sve to ne ide vam u korist u bilo kojoj situaciji. Kontakt očima je ključni pokazatelj nečije vjerodostojnosti. Držite neprekidan kontakt očima do pet sekundi nakon čega pogled možete skrenuti pa ga opet uspostavite.

8. Držite ruke na bokovima
Vježbajte ovu pozu kod kuće, kako bi vam postala prirodna, tako da dvije minute stojite s rukama na bokovima te izbačenim i podignutim prsima i glavom. Uz to, vježbanje ovog 'moćnog' stava pomaže u snižavanju kortizola, hormona stresa zbog čega ćete biti smireniji pa odmah i učinkovitiji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju