Vaš pas svojim će vam govorom tijela otkriti puno toga pa je razumijevanje značenja njegovih kretnji važno za izgradnju snažne povezanosti pune povjerenje. Iduća 3 znaka otkrivaju da vaš četveronožni prijatelj ima veliko povjerenje u vas, odnosno da vam u potpunosti vjeruje.

 

1. Pas vam pokazuje svoj trbuh
Kada pas legne na leđa i izloži vam svoj trbuh to znači da vam u potpunosti vjeruje i da vam želi udovoljiti. Podragate li njegov trbuh dok leži na leđima, psu će to biti znak da ste zadovoljni njegovim ponašanjem. Pokazivanje trbuha je instinktivna submisivna gesta kojom pas pokazuje da vjeruje dominantnom psu ili čovjeku da neće zloupotrijebiti njegovo povjerenje.

A kada je pas voljeni kućni ljubimac neće mu dugo trebati da shvati da pokazivanje trbuha vodi k ugodnom maženju istog.

Vaš pas svojim će vam govorom tijela otkriti puno toga pa je razumijevanje značenja njegovih kretnji važno za izgradnju snažne povezanosti pune povjerenje

2. Pas vam okreće leđa
Kada vam pas okrene leđa, to ne znači da vas ignorira nego da ima maksimalno povjerenje u vas. Vjeruje vam da mu nećete napraviti ništa nažao dok vas ne gleda i osjeća da se u vašem društvu može potpuno opustiti. Doznajte i kojih je 10 najpametnijih pasmina pasa na svijetu.

3. Pas vas često i dugo gleda u oči
Japansko istraživanje dokazalo je da se gledanjem u oči produbljuje povezanost i povjerenje između psa i čovjeka. Ispitanici su 30 minuta gledali u oči svojim ljubimcima i tijekom tog vremena povećala se razina "hormona ljubavi" oksitocina i kod ljudi i kod pasa. Poznato je da oksitocin pomaže majkama da se povežu sa svojim novorođenim bebama, a njegova razina raste kada smo u blizini nekoga koga volimo i kome vjerujemo. Saznajte i 5 znakova kojima vam pas poručuje da se boji.

Dakle, gledanjem u oči psi se žele još dublje povezati sa svojim vlasnicima što je definitivno znak povjerenja. Pročitajte i kojih je 10 najljepših pasmina pasa na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju