Svakome u nekom trenutku života počnu rasti sijede vlasi. To se može dogoditi već u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, dok neki primijete prve sijede u tridesetim i četrdesetim godinama. Ako vam je kosa tek počela sijediti i razmišljate o bojanju, dobro je znati koju čestu pogrešku biste pritom trebali izbjegavati, a riječ je o korištenju krive vrste boje za kosu.

Ako još nemate puno sijedih, odnosno tu i tamo vidite pokoju sijedu vlas, bolje je koristiti polutrajnu boju za kosu s kojom žete postići da se sijede stope s ostatkom kose te će tijekom vremena lagano izblijedjeti.

S druge strane, trajna boja dat će potpunu pokrivenost, ali može izgledati previše umjetno, pogotovo kada kosa počne raste. Također, kod korištenja trajne boje vidjet ćete izraženi prijelaz kada se pojavi korijen što znači da ćete ga morati češće bojiti kako biste zadržali ujednačenu boju.

Žena u salonu Je li i vaš tu? Pet razloga zbog kojih žene mijenaju boju kose

Druga opcija koju možete isprobati ako vam je sijeda kosa tek počela rasti jest da napravite pramenove kako bi se svjetliji dijelovi stopili s ostatkom kose pa kontrast neće biti toliko oštar. To naročito dobro funkcionira ako imate prirodno svjetliju kosu ili ako i inače radite pramenove.

Fatima Farheen Mirza (30) ponosno nosi sijede vlasi Sijeda kosa, bez šminke… Kraljice koje su na Oscare došle neopterećene izgledom

Bez obzira na to odlučite li obojati kosu ili pustiti sijede, to je u potpunosti vaš izbor, a uvijek se možete predomisliti i promijeniti frizuru kada god želite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju