Kada žele promjenu, žene često mijenjaju nešto sa svojom kosom. Krate ju, šišaju šiške ili, vrlo često, mijenjaju njezinu boju - ponekad je to samo sitna promjena, a ponekad se radi o drastičnom potezu.

Boja kose mnogim je ženama način da pokažu svoj stil, osobnost, samopouzdanje... Osim toga, stalno se pojavljuju novi trendovi u svijetu bojenja kose kojima je teško odoljeti.

Ipak, želja za promjenom nije jedini razlog zbog kojeg se žene odlučuju za novu boju kose. Iza nje se nekad kriju i malo dublji razlozi. U jednoj anketi o razlozima zašto je mijenjaju, žene su navele sljedeće razloge:

1. Jednostavna želja za promjenom

Posao ili grad u kojem živimo nije tako lako promijeniti, ali boju kose je. Sve što trebamo je nazvati frizerku, zakazati termin i u pojaviti se u zakazano vrijeme. Promjena boje kose vrlo često je samo želja za promjenom, bez nekog dubljeg razloga u pozadini.

Slika nije dostupna Kakve divne nijanse! Pet (ne)očekivanih boja za kosu koje će se nositi ovog ljeta

2. Prekid veze/razvod braka

Kada se dogodi prekid veze ili razvod mnogim ženama jedan od prvih poteza je promjena frizure.

Prema mišljenju stručnjaka, na taj način žene žele poslati poruku da kontroliraju svoj život i izgled. Osim toga, promjenom frizure žene rade odmak od ranijih nesretnih verzija samih sebe.

Zbog čega ste vi mijenjali boju kose?

glasova:

3. Promjena sezone

Mnogima je promjena godišnjeg doba motivacija za promjenu boje kose. Najčešće s dolaskom toplijih dana mnoge žene požele na svojoj kosi vidjeti neke svjetlije tonove. Zima je pak idealno razdoblje za prelazak u svijet brineta.

Charlize Theron 1996. godine (lijevo), prije prve pixie frizure koju je napravila 1997. (desno) Je li se rez isplatio? 10 slavnih dama koje su drastično mijenjale frizuru

4. Praćenje trendova

Neki ljudi ne slijede trendove, dok neki rado isprobavaju novosti u svijetu mode i ljepote. Ovi drugi jednostavno ne mogu odoljeti novoj boji kose nakon što pročitaju da će ovo proljeće i ljeto bakrena biti jako popularna.

5. Sijeda kosa

I ovdje imamo dvije skupine ljudi. Prvi su oni kojima pojava sijedih ne predstavlja nikakav problem i puštaju da stvari idu svojim prirodnim tokom, a drugi se oni koji sijedima žele stati na kraj čim se pojave. Najlakše rješenje u tom slučaju je bojanje kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju