Razmazana maskara je uglavnom rezultat neodgovarajućeg nanošenja. Da biste spriječili mrljice oko očiju ispravite greške koje žene najčešće čine s ukrašavanjem trepavica


1. Koristite pogrešnu četkicu

Kupili ste novu maskaru koja vam nije ponudila obećano povećanje volumena, pa sad razmišljate da skupocjeni predmet bacite u smeće? Nema razloga za tako drastični potez. Problem je vjerojatno u četkici, a ne u formuli.

Kako riješiti problem?
Pronađite četkicu koja najviše laska vašim trepavicama, i upotrebljavajte samo nju. 'Kod maskare je najvažnija četkica,' potvrđuje visažistica Lauren Consenza iz New Yorka, te dodaje: 'Ako četkicu ne možete prebaciti u novu tekućinu, očistite je i sterilizirajte s medicinskim alkoholom pa je držite po strani sve dok vam ne zatreba.'

Kriva četkica i preagresivno guranje iste u bočicu s maskarom najčešće su greške kod uljepšavanja očiju, tvrde visažisti.

2. Preagresivno gurate četkicu u bočicu
Nema ništa gore nego kad vam se nova maskara osuši unutar tjedan dana. No razlog za to, vjerojatno se skriva u načinu vašeg korištenja. Često guranje četkice u bočicu unutra i van izlaže maskaru zraku zbog čega se ona brže suši.

Kako riješiti problem?
'Okrećite četkicu u bočici ukrug umjesto guranja unutra-van. Ne samo da će tako ući manje zraka u bočicu, nego ćete i maksimalno iskoristiti maskaru,' savjetuje visažistica Susan Posnick. Ako vam se maskara već osušila, isprobajte ova 2 trika za spašavanje maskare.

3. Nanosite previše maskare na trepavice

Kada je maskara u pitanju, lako je 'pretjerati' s nanošenjem slojeva. No, Lauren Consenza tvrdi da nanošenje sloja mokre maskare, na mokar sloj maskare neće produljiti trepavice niti vam dati više volumena. Naprotiv, samo ćete razmazati maskaru oko očiju.

Kako riješiti problem?
Budite strpljivi. Pričekajte da se osuši prvi sloj maskare, prije nego stavite drugi. Na taj način spriječit ćete zgrušavanje proizvoda na trepavicama, te postići najbolji efekt. Ova boja maskare pristaje svim bojama očiju.

Dobro 'počešljajte' trepavice prilikom nanošenja svakog sloja maskare od korijena do vrha. To će spriječiti ljuštenje viška proizvoda s trepavica

4. Komadići maskare vam 'opadaju' s trepavica
Nekoliko sati nakon nanošenja maskare primjećujete da vam se maskara razmazala, odnosno da su vam se odlomile mikroskopske čestice proizvoda. To se dogodilo jer vjerojatno preskačete vrlo važan korak kod uljepšavanja.

Kako riješiti problem?
Dobro 'počešljajte' trepavice prilikom nanošenja svakog sloja maskare od korijena do vrha. To će spriječiti ljuštenje viška proizvoda s trepavica.

5. Niste promijenili tehniku nanošenja maskare već 10 godina
Zašto biste mijenjali tehniku koja daje odlične rezultate, zar ne? Zapravo, možda biste trebali razmisliti malo bolje. 'To je jedna od onih stvari koje vam nitko ne kažu, ali što ste stariji to vam trepavice postaju ravnije,' kaže make-up artistica Sonia Kashuk.

Kako riješiti problem? Držite četkicu s maskom nešto dulje na krojenu trepavice kako biste stvorili dramatičniji pogled i dugotrajnije je podignuli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju