Moda je igra, a svi mi imamo neki svoj stil koji nikome ne bi trebao smetati. Ljubiteljice smo ravne obuće i potpetica, odjeće koja prati liniju tijela i oversized komada, traperica i haljina.

Pet grešaka koje su česte u hladnijem dijelu godine, a koje bi bilo dobro zaobići donosimo u nastavku teksta.

Greška broj 1: Negiranje postojanja čarapa/hulahopki

Dajte ovom komadu odjeće status koji zaslužuje. U mnogim situacijama upravo će vas one spasiti od bespotrebnog smrzavanja. Pred nama je i advent, period godine koji za mnoge znači i dosta vremena provedenog na otvorenom. Obucite hulahopke i uživajte na niskim temperaturama.

Zimi priglite čarape i hulahopke Zimi priglite čarape i hulahopke (Foto: Shutterstock)

Greška broj 2: Neulaganje u kaput/jaknu

Ako spadate u skupinu onih koji misle da mogu prebroditi zimu bez dobrog kaputa ili jakne, još jednom dobro razmislite. Sigurno će se pojaviti barem nekoliko situacija u kojima ćete žaliti jer nemate toplu zaštitu. Zato uložite u dobar kaput ili jaknu. Kupite komad koji je klasičan i koji ćete nositi godinama. Na taj način ulaganje će vam se itekako isplatiti.

Uložite u toplu jaknu ili kaput Uložite u toplu jaknu ili kaput (Foto: Shutterstock)

Greška broj 3: Zanemarivanje ruku

Jedan od najgorih osjećaja na hladnoći je onaj kad nam od hladnoće pocrvene i utrnu prsti na rukama. Da se to ne bi događalo, zaštitite ih. Nemojte računati na to da ćete ruke samo staviti u džep i riješiti sve probleme. Kupite lijepe i tople rukavice koje će pomoći da se trnci ne događaju.

Sa sobom uvijek ponesite rukavice Sa sobom uvijek ponesite rukavice (Foto: Shutterstock)

Street style kombinacija Slažete li se? Odjeća i obuća koju trebamo izbaciti iz ormara nakon 30. godine

Greška broj 4: Preskakanje kapa i šalova

Glava i uši neka vam uvijek budu na toplom. Nemojte bježati od kapa jer će vam pokvariti frizuru ili šalova jer vam se ne sviđaju. Uostalom, ponuda tih modnih dodataka toliko je široka da sigurno možete naći komade koji će vas, najvažnije, grijati i čuvati od smrzavanja, a onda i od prehlade, a istovremeno izgledati sjajno.

Kapa i šal najbolji su vam prijatelji na minusima Kapa i šal najbolji su vam prijatelji na minusima (Foto: Shutterstock)

Šest kombinacija koje Francuskinje nikada ne bi nosile na posao Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao Jeanne Damas, nova francuska stilska ikona, preferira udobnu odjeću za posao Adenorah na posao ne bi otišla u odijelu +2 Adenorah

Greška broj 5: Odabir pogrešne obuće

Osim ako ste sretnica koja cijeli dan provodi tako da se automobilom vozi do garaže i ne izlazi van, neku obuću kada stigne hladnije vrijeme bolje je preskakati. Ako ne možete bez visoke potpetice, štikle zamijenite jednako elegantnim, ali puno toplijim gležnjačama na potpeticu.

Ako je toplo vašim nogama, logično, bit će toplije i vašem cijelom tijelu. Zato pametno birajte obuću u hladnijem dijelu godine koliko god vas privlačili neki komadi u kojima ćete se smrznuti.

Štikle zamijenite lijepim, toplim gležnjačama Štikle zamijenite lijepim, toplim gležnjačama (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju