Obično kovrčavice žele imati ravnu kosu, a žene s ravnom kosom žele imati kovrčavu. Bez obzira na to kakvu kosu imamo, trebamo joj se maksimalno posvetiti kako bi izgledala zdravo i njegovano.

Žene s kovrčavom kosom znaju da je teško i komplicirano biti vlasnica kovrča. Potrebna je cijela vječnost da operu i osuše kosu, a njega kovrčave kose je skup sport.

Kovrčavice moraju kupovati posebne proizvode zbog kojih će im kovrče izgledati lijepo i oblikovano. Dva su glavna krivca, kažu stručnjaci, zbog kojih se kovrčave žene svakodnevno bore s čupavim pramenovima: pamučni ručnici i vrijeme nanošenja proizvoda za njegu kose.

Najčešće pogreške su korištenje pamučnog ručnika i nanošenje proizvoda na kosu kad se već gotovo osušila, kaže Alex Brown, slavni frizer i vlasnik salona u Chicagu.

Ne shvaćaju svi da trljanje i trenje pamučnog ručnika kojeg obično koristimo za kosu, može uništiti kovrče. Također je uobičajeno proizvode za njegu kovrča nanijeti na vlažnu kosu, ali to je također pogreška o kojoj trebamo voditi računa. Proizvode treba nanijeti na vrlo mokru kosu, a razliku ćete brzo primijetiti, objasnio je Brown

Najčešće greške radimo na plaži ili bazenu 

Nakon kupanja na moru ili u bazenu, mnogi obrišu tijelo ručnikom pa istim tim ručnikom pređu i preko pramenova kose. U tom trenutku mislite „nema veze, i tako ću oprati kosu kad dođem doma i njegovati je svojom uobičajenom rutinom“. Međutim, i taj kratki „neodgovorni postupak“ može bitno utjecati na vaše kovrče.

Poznato je da žene s kovrčavom kosom trebaju koristiti svilene jastučnice, a izbjegavati pamučne. Ista logika vrijedi i za ručnike. Brown preporučuje korištenje ručnika od mikrovlakana kako bi smanjili trenje i spriječili da se kovrče slome. Zahvaljujući visoko upijajućem materijalu, prepolovit ćete vrijeme sušenja i na taj način također sačuvati zdravlje vaše kose.

Proizvode treba staviti na kosu s koje se još cijedi voda 

Osim materijala, treba voditi računa o tome kad ćete na kosu nanijeti proizvode za njegu. Općenito je bolje hranjiva ulja, maske i balzame nanositi na mokru kosu, a to posebno vrijedi za kovrčave cure, ističe Brown.

Nemojte štedjeti na proizvodima koji će ukrotiti vaše čuperke. Uložite malo više u kvalitetne proizvode kako bi spriječili da pufasti pramenovi sami pronađu svoj smjer. Važno je ovakve proizvode nanijeti na kosu s koje se voda još uvijek cijedi.

Slika nije dostupna test

Moja preporuka je prvo počešljati kosu pa nanijeti kremu za zaglađivanje i na kraju hranjivo ulje. Ulje će se pomiješati s vodom i bolje se upiti u kosu. Kosa će izgledati zdravo, a kovrče će biti lijepo oblikovane, kaže Brown

Kovrčava kosa 3 zlatna pravila za njegu kovrčave kose

Brown savjetuje da kovrčave cure trebaju koristiti kombinaciju maske za kosu i ulja kako bi ukrotile svaku nestašnu vlas i postigle efekt zdrave i njegovane kose.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju