Aluminijska folija na dasci, razvrstavanje odjeće i redovito čišćenje glačala smanjit će vrijeme peglanja i očuvati omiljene komade odjeće, kao i izbjegavanje idućih sedam velikih grešaka koje radimo kod glačanja

1. Peglate previše suho rublje
Nije naodmet ponoviti koliko je važno lagano poprskati komad odjeće prije glačanja. Na omekšanoj tkanini nabori se jednostavno lakše ravnaju. Ne morate imati najmoderniji parni uređaj, dovoljno je malo vode i raspršivač.

'Ne riskirajte mrlje na odjeći. Metalni dio glačala najbolje ćete očistiti pastom od sode bikarbone'

2. Osjetljive tkanine ostavljate za kraj
Glačala se duže zagrijavaju, nego što se se hlade. I zato svoj pohod na hrpu svježe opranog rublja započnite sa svilenom odjećom te onom od poliestera, a zatim glačajte pamučne i lanene komade.

3. Ne podešavate pravilno temperaturu glačala
Glačate li odjeću od miješanih materijala, smanjite glačalo na temperaturu pogodnu i za najosjetljivije komade. Tako ćete ju očuvati.

4. Ne koristite vodu iz slavine
Današnji modeli uređaja bolje podnose vodu iz slavine. Ako znate da je voda u vašemu kućanstvu izrazito tvrda pomiješajte ju s destiliranom u omjeru pola-pola.

5. Ne čistite peglu redovito
Ne riskirajte mrlje na odjeći. Metalni dio glačala najbolje ćete očistiti pastom od sode bikarbone. Naravno, glačalo prije čišćenja mora biti potpuno hladno. Pročitajte i 5 velikih grešaka koje svi radimo kad usisavamo.

6. Ne praznite posudicu s vodom nakon korištenja pegle
Nakon svakog glačanja ispraznite posudu s vodom. Ne dopustite da eventualno kapanje uništi njezine unutarnje dijelove.

7. Rublje glačate kružnim pokretima

Ispod zaštitne tkanine na dasci stavite aluminijsku foliju. Također, izbjegavajte glačanje kružnim pokretima, već povlačite glačalo po dužini jer tako prirodno pratite šavove, a para ih dodatno zaglađuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju