Sunčane naočale ljeti su neizostavan modni dodatak, a osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lijepo izgledaju. Izbjegavajte ove tri greške koje svi radimo sa sunčanim naočalama i one će sigurno trajati duže.

1. Stavljate sunčane naočale na glavu
Tri su razloga zbog kojih sunčane naočale nikada ne bismo smjeli nositi na glavi. Ako je dio naočala koji sjeda na nos napravljen od žice, kosa se može zaplesti u njih te ju možete počupati pokušavajući skinuti naočale, a može se dogoditi i da se taj dio naočala svine ili slomi. Naočale se mogu raširiti i biti prelabave kada ih stavite na oči. Kada glavu sagnete prema dolje, naočale mogu pasti i tako se oštetiti

2. Ne prilagođavate sunčane naočale svome licu
Svako je lice pomalo asimetrično, bilo to vidljivo golim okom ili ne. Kod većine ljudi također postoji mala razlika u visini ušiju - jedno uho može biti malo niže od drugog uha. Ako niste kupili sunčane naočale koje nitko drugi osim vas nije dirao, velike su šanse da su naočale isprobavali i drugi prije vas te da vam stoje malo nakoso. Mnoge optičke radnje besplatno nude uslugu prilagođavanja naočala vašem licu pa tu mogućnost svakako iskoristite.

3. Držite sunčane naočale u torbi nezaštićene
Sunčane naočale nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih prije toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu. To je bitno napraviti jer upravo se u torbi naočale mogu najviše oštetiti. Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će naočale izgrepsti. Minimalno što možete napraviti jest da sunčane naočale zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofibre (koju također dobijete uz naočale) prije nego što ih stavite u torbu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju