Čini li se i vama da su u posljednje vrijeme robotski usisavača postali jako popularni? To i ne čudi ako se u obzir uzme činjenica da kupovinom ovog uređaja dobijete pomagača koji čisti kuću, a vi za to vrijeme možete odmarati.

Na tržištu postoji cijeli niz opcija i sigurni smo da ćete odabrati najbolju za sebe. Mi ćemo vam, pak, u nastavku teksta ukazati na stvari na koje biste trebali pripaziti prilikom kupovine, odnosno izdvojiti najčešće greške prilikom kupovine robotskog usisavača koje, naravno, možete izbjeći.

1. Neprovjeravanje kapaciteta spremnika za otpad

Veći kapacitet usisavača znači rjeđe pražnjenje. Ako ne želite stalno prazniti spremik, proučite kapacitet usisavača koji planirate kupiti.

2. Neprovjeravanje vijeka trajanja baterije

Kapacitet spremnika za otpad i trajanje baterije idu ruku pod ruku jer baterija koja dugo traje nema smisla ako spremnik nije dostatan. S druge strane, ako je spremnik pun, uređaj će prestati s radom bez obzira na bateriju. U svakom slučaju, provjerite trajanje baterije kako biste dobili uređaj koji će vaš dom moći očistiti u jednom potezu.

3. Cijena kao najvažniji kriterij prilikom kupovine

Naravno da najskuplji uređaj ne znači nužno i najbolji uređaj, ali ako ste već odlučili izdvojiti sredstva za robotski usisivač potrudite se da vam najniža cijena ne bude najvažniji kriterij. Kupite uređaj koji ima karakteristike vrijedne troška - najbolji omjer cijene i onoga što uređaj nudi. Na taj način vaše će zadovoljstvo duže trajati.

Slika nije dostupna Pet velikih grešaka koje radimo kad usisavamo

4. Nerazmišljanje o visini i veličini jedinice

Ako želite uređaj koji će moći očistiti teško dostupne dijelove vašeg doma poput primjerice površine ispod kauča ili stolića, provjerite veličinu uređaja prije kupnje kako biste bili sigurni da će se moći zavući gdje ste vi to zamislili.

Provjerite i promjer uređaja. Manji će se moći zavući primjerice među noge stolice.

5. Nerazmišljanje o boji

Iako se ovo možda čini nebitnom stavkom, tijekom upotrebe robotski susiavač će se zaprljati prašinom, dlakama i ostalom prljavštinom, a kod usisavača u svjetlijim bojama to će biti manje primjetno nego kod onih u tamnijima.

Zaključno, prilikom kupovine robotskog usisavača ne zaboravite uzeti u obzir gore navedene stavke, ali i sve druge potencijalne specifičnosti vašeg doma. Primjerice najbolji usisavač za vlasnika kućnog ljubimca razlikovat će se od onoga koji će biti najbolji izbor za vlasnika velikom doma.

Dakle, razmotrite neke osnovne, ali i specifične potrebe, odaberite uređaj koji zadovoljava vaše kriterije i uživajte u kavici dok on odrađuje svoj posao.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju