Usisavanje nije velika znanost, ali svi mi dok usisavamo radimo neke propuste zbog kojih nam dom nije maksimalno dobro usisan. Doznajte kojih to pet velikih grešaka radimo te ih izbjegnite kako bi vaši podovi i namještaj bili besprijekorno usisani

 

1. Čekamo da se vrećica usisavača potpuno napuni

Neki usisavači imaju indikator koji pokazuje koliko je vrećica puna, ali najbolje je da sami provjerite stanje i zamijenite vrećicu kada je tri četvrt puna. Na taj način usisavač će uvijek jako vuči. Koristite li usisavač bez vrećice, ne zaboravite očistiti dijelove na kojima se skuplja prljavština.

2. Usisavamo s prljavim filterom

Usisavanjem nećete učinkovito ukloniti alergene ako je filter pun prljavštine.

Filter nije potrebno mijenjati često koliko i vrećicu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vrijeme je da ga zamijenite.

3. Ne koristimo priključke za usisavač

S gotovo svakim usisavačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje namještaja, lampi, svjetiljki, letvica, teže dostupnih mjesta,... Nemojte da vam ti vrijedni pomagači samo stoje neiskorišteni i skupljaju prašinu već ih maksimalno iskoristite.

4. Vraćamo žicu električnog kabela u usisavač bez da je usmjeravamo

Mnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu gumb na usisavaču i puste da se električni kabel sam vrati na svoje mjesto. Međutim, to je pogrešno jer žica može zastati, zapetljati se i tako zapeti bez da je možete vratiti skroz u usisavač niti izvući van. Uvijek držite žicu u ruci i tako je usmjeravajte da se pravilno vrati na svoje mjesto.

Nevjerojatno jednostavan trik učinit će da vaša pećnica blista Jednostavan trik za čišćenje pećnice učinkovitiji i od sode bikarbone i octa

Žena čisti kupaonicu 10 pravila čišćenja doma najvećeg majstora za čistoću

5. Ne čistimo četke usisavača od nakupljenih dlaka

Četka na rolama koja se ne okreće, ni ne čisti. Što je još više zeznuto, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji su skupe na četkama mogu uništiti motor usisavača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite smeće koje je zapelo na četkama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju