Globalna rock senzacija Maneskin objavili su spot za pjesmu "The Loneliest". Kako bi se naglasilo mračno srce pjesme, spot je bogat gotičkom kinematografijom te učvršćuje Maneskinovu neumoljivost odlaska u nepoznato i nemirnu kreativnu evoluciju.

Kao sveobuhvatna počast osobnom rastu, na pjesmu je utjecala tradicija moćne balade koju su postavile legende žanra poput onih s kojima su članovi benda nedavno dijelili pozornice.

Uz objavu spota, Måneskin slavi i nominacije u kategorijama za najbolji rock i za najboljeg talijanskog izvođača na dolazećoj ovogodišnjoj dodjeli nagrada MTV EMA. Bend je već osvojio nagradu za kategoriji za najbolji rock na dodjeli EMA 2021., a početkom ove godine osvojio je i nagradu za najbolji alternativni video na dodjeli MTV VMA što je ujedno bio i prvi VMA za talijanskog umjetnika. Måneskin su također nominirani za grupu godine (International) na NRJ Music Awards u Francuskoj.

Govoreći o singlu, Damiano iz Måneskina kaže:

Tako smo uzbuđeni što ćete svi konačno čuti 'The Loneliest'. Ova pjesma mi puno znači, to je osobna pjesma, ali se nadam da se svi s njom možete poistovjetiti na svoj način. Odsvirali smo mali nastup iznenađenja u Londonu i izveli 'The Loneliest' uživo po prvi put i vaša reakcija nam je puno značila! Pred nama je burna godina – svjetska turneja, susreti s obožavateljima na koncertima i festivalima diljem svijeta, od Japana do Amerike, Europe i šire, i jedva čekamo da nastavimo turneju i izdajemo još glazbe u 2023.!

Nastavljajući ostavljati neizbrisiv trag na glazbenoj sceni sa svojim razmetanjem i stavom koji su rijetki na trenutačnoj sceni, Måneskin redefiniraju što znači biti rock bend u 2022.

Maneskin imaju novi spot za pjesmu 'The Loneliest' Maneskin slavi i nominacije u kategorijama za najbolji rock i za najboljeg talijanskog izvođača na nadolazećoj dodjeli nagrada MTV EMA (Foto: Tommaso Ottomano)

Prošloga su tjedna oduševili obožavatelje u Ujedinjenom Kraljevstvu izvodivši novi singl "The Loneliest" na rasprodanom koncertu u The Underworldu u Camdenu, Sjeverni London. Najavljujući show 24 sata prije putem svojih društvenih mreža, Maneskin je rasturio kroz 45-minutni set u znoju, priuštivši tako svojim obožavateljima u Velikoj Britaniji noć koju nikada neće zaboraviti. Nakon toga, njihov nastup u svibnju 2023. u Londonskoj O2 Areni, pridružio se rastućem popisu rasprodanih koncerata diljem svijeta.

Bend još leti na krilima globalnog uspjeha radijskog hita "Supermodel" koji sada iznosi 170 milijuna streamova te tako nastavljaju doista fenomenalnu godinu. Himne benda postale su omiljena glazba uživo na istaknutim festivalskim nastupima benda kao što su Coachella, Lollapalooza, Rock in Rio (sviraju neposredno prije Guns N` Roses) i njihovo nedavno pojavljivanje neposredno prije Metallice tijekom Global Citizen Festivala u Central Parku u New Yorku.

Slika nije dostupna Karizmatični Damiano David: Tko je 22-godišnji pobjednik Eurosonga koji je zaludio žene

U 2022. su imali kolosalne nastupe i ogromne festivalske setove na glavnim pozornicama. Iza njih je i nastup na talijanskom povijesnom mjestu Circo Massimo koje je bend rasprodao i okupio više od 70 000 obožavatelja. Bili su i na: Rock in Rio, Pinkpop, Rock am Ring, Summer Sonic. Måneskin ove zime namjeravaju dovesti turneju LOUD KIDS u SAD prije povratka u Europu i Veliku Britaniju 2023. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju