Guste i upečatljive obrve u trenu će naglasiti lice i istaknuti oči. No ovakvim upečatljivim ukrasom blagoslovljene su samo rijetke sretnice. Želite li i vi naglasiti lice glam detaljem bogatog volumena, posegnite za ova tri trika koji će u trenu 'nabildati' obrve

Olovka
Olovka je najlakši način da obrvama podarite volumen. No kako bi bili sigurni da će potrajati, važno je pronaći onu pravu. Olovka za obrve mora biti suha i tvrda. Masne olovke, poput onih za oči, neće se stopiti s vašim prirodnim dlačicama te će se vrlo brzo razmazati.

Kratkim potezima, u smjeru njihovog prirodnog rasta, našiljenom olovkom iscrtate dlačice i popunite sve praznine unutar vašeg prirodnog luka obrve. Na kraju aplikatorom na drugoj strani olovke nježno počešljajte obrve kako bi se potezi potpuno stopili s dlačicama.

Želite li i vi naglasiti lice glam detaljem bogatog volumena, posegnite za ova tri trika koji će u trenu 'nabildati' obrve

Sjenilo
Baš poput sjenila za oči, pigment u prahu koji je namijenjen nijansiranju obrva savršeno je rješenje za naglašavanje ovog elegantnog detalja na licu. No sjenilo za obrve i ono za oči nisu ista stvar. Pigment za obrve sadrži sivkaste, mat tonove koji će se lako stopiti s bojom dlačica i time djelovati vrlo prirodno.

Na tanak kist (poput onog za ruž za usne) nanesite malo sjenila, stresite ga ili nježno puhnite u njega kako bi uklonili višak čestica praha te kratkim pokretima u smjeru rasta dlačica popunite praznine i naglasite prirodni luk obrve.

Tuš
Zahvaljujući sitnim zrncima, sjenilom popunjene obrve izgledaju vrlo prirodno. No osim kao prah, možete ga nanijeti i u obliku tuša za oči. Postoje sjenila za obrve za mokro i suho nanošenje, no postupak možete napraviti s bilo kojim. Na ovaj način obrve možete iscrtati vrlo precizno te će izgledati vrlo prirodno.

U posudicu, čep ili poklopac nakapajte par kapi vode. U vodu umočite tanki kist te njime pokupite zrnca sjenila. Na ruku ili na posudici izmiješajte pigment i vodu tako da kada povučete po koži dobijete ne gustu poput tuša, već transparentnu, vodenastu liniju.

Kada ste dobili željenu nijansu i gustoću kistom u smjeru rasta dlačica laganim pokretima iscrtajte obrve i popunite praznine između dlačica. Ovaj postupak vrlo je detaljan i postojan, ali za nanošenje je potrebno malo prakse.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju