U Madridu je održana druga dodjela nagrada "Retina ECO", koju je organizirao poznati španjolski dnevni list El Pais u suradnji s konzultantskom kompanijom Capgemini. Nagrada se dodjeljuje najinovativnijim projektima na području održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promjena.

Galerija Kraljica Letizia na dodjeli nagrada Retina ECO Kraljica Letizia na dodjeli nagrada Retina ECO Kraljica Letizia na dodjeli nagrada Retina ECO +3 Kraljica Letizia 2019. u kožnatoj haljini

Događanje je svojim prisustvom uveličala i kraljica Letizia, koja je prošle godine sudjelovala i na prvom izdanju dodjele.

Na ovogodišnju dodjelu došla je u kožnatoj haljini brenda & Other Stories, koju je prvi put odjenula 2019. godine na Međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti. Magazin Vogue tada je napisao kako tim izdanjem Letizia radikalno mijenja kraljevsku modu.

Kraljica Letizia na dodjeli nagrada Retina ECO Kraljica Letizia na dodjeli nagrada Retina ECO (Foto: Profimedia)

Bila je to prava mala modna revolucija jer se niti jedna kraljica dotad nije u javnosti na službenom događanju pojavila u kožnatoj haljini.

Kraljica Letizia 2019. u kožnatoj haljini Kraljica Letizia 2019. u kožnatoj haljini (Foto: Profimedia)

Primjerice, nizozemska kraljica Maxima haljinu s kožnatim detaljima posljednji put nosila je 2012. godine dok je još imala titulu princeze, a otkako je kraljica, nije ponovila taj modni odabir.

Kraljica Maxima (tada princeza) u haljini s kožnatim detaljima 2012. godine Kraljica Maxima (tada princeza) u haljini s kožnatim detaljima 2012. godine (Foto: Profimedia)

Tako je Letiziji pripala čast da kraljevskoj modi pristupi na inovativan način, što se itekako svidjelo modnim znalcima i kritičarima. Vogue je njezino izdanje opisao kao vamp, moderno i seksipilno te potpuno neočekivano za ženu s njezinom titulom.

Letizia je haljinu nosila i 2021. godine na finalu natjecanja "FameLab Spain", a sada ju je opet izvadila iz ormara te još jednom dokazala koliko je besmisleno pravilo mnogih slavnih dama da se ne smiju više puta pojaviti u istoj kombinaciji.

Kraljica Letizia 2021. u kožnatoj haljini Kraljica Letizia 2021. u kožnatoj haljini (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju