Bezvremenski modni komad koji svaka žena treba imati u ormaru je haljina na preklop. Otkako ih je Diane von Furstenberg prvi put predstavila na modnoj reviji 1972. godine, modne ikone poput princeze Diane prigrlile su trend, a danas ih nose gotovo sve trendesterice. Evo kako kombinirati IT komad 70-ih ako imate jedan od ova tri tipa tijela

Galerija Haljine na preklop do koljena za žene sa sitnom tjelesnom građom Mango, 169 kn Carpisa, 99,50 kn +13 Massimo Dutti, 279 kn 1.Haljine na preklop do koljena za žene sa sitnom tjelesnom građom

Za žene sitnije tjelesne građe ključno je pronaći haljinu na preklop koja pristaju njihovim proporcijama. Haljinu je bitno isprobati prije kupnje zbog toga što malim ženama koje nemaju veće grudi, pojedini modeli mogu biti preveliki na području torza. Također manjim ženama će najbolje odgovarati haljine na preklop do koljena ili nešto kraće od toga. Veliki shopping centri poput Arene stoga su idealno mjesto za pronalazak savršene haljine jer se tamo može isprobati mnoštvo modela.

Jednom kad pronađu modele koji im pristaju, petite žene u pravoj će haljini na preklop izgledati vizualno izduženije. Haljinu je najbolje kombinirati uz cipele ili sandale na petu, a od nakita dugačku ogrlicu koja će vizualno izdužiti sitne žene.

Haljine na preklop za visoke žene i žene s većim grudima Haljine na preklop za visoke žene i žene s većim grudima Foto: Zadovoljna.hr

2. Haljine na preklop za visoke žene i žene s većim grudima

Za razliku od petite žena na kojima pojedini modeli haljina na preklop mogu izgledati preveliko u gornjem dijelu, one s velikim grudima trebaju pronaći haljinu koja ih neće zatezati. Visoke će žene imati najmanje problema s pronalaskom haljine na preklop zahvaljujući dužem torzu. One se mogu poigrati s raznim bojama, uzorcima i dužinama. Kraće haljine će im istaknuti duge noge, a u dugima se neće izgubiti.

Haljine na preklop za žene s oblinama Haljine na preklop za žene s oblinama Foto: Zadovoljna.hr

3. Haljine na preklop za žene s oblinama

Klasične haljine na preklop su jedan od rijetkih modnih trendova koji zaista može vizualno smanjiti srednji dio tijela i tako stanjiti struk. Međutim, kako bi haljina zaista komplementirala ženama s oblinama, važno je imati na umu neke od trikova. Žene koje brine područje oko trbuha, mogu odabrati haljinu koja se veže na stranu, a ne na sredini, jer će tako odvratiti pozornost od sredine struka.

Također, trebale bi izbjegavati haljine na preklop s velikim uzorcima i radije birati monokromatske ili one s okomitim linijama. Kako bi se dobila iluzija tankog struka, jedna od opcija je da se preko haljine odjene blazer, a struk dodano istakne remenom.

Popis svih proljetnih trendova provjerite u Fashion Lookbooku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju