Dobitnica Oscara u kategoriji za najbolju glumicu u filmu 'Still Alice' Julianne Moore na 87 dodjeli prestižne nagrade zasjala je u nevjerojatnoj haljini Chanel Haute Couture



Haljina rađena po mjeri od bijele organze i satenskog krepa, čiji dizajn potpisuje Karl Lagerfeld, protkana je s nevjerojatnih 80.000 malih ručno oslikanih šljokica i pletenica cvijeća izrađenih od slonovače, bijele i crne organze i tila.

Za izradu haljine trebalo je sveukupno 987 sati, a na njoj je radilo čak 27 ljudi. Podatak koji ne čudi kada znamo da su sve šljokice ručno oslikavane i našivene Luneville tehnikom.

Čak 6 čipkarica 150 sati radilo je na impozantnom vezu.  Zanimljivo je i kako je Atelier Montex, jedan od 10 Chanelovih ateliera bio zadužen za pletenice od cvijeća izrađene od slonovače, bež i crne organze i tila, a 15 čipkarica radilo je 600 sati na 160 cvjetova.

U Parizu su radile 4 krojačice i utrošile su 215 sati, dok su dvije još radile dodatnih 22 sata u Los Angelesu.

Impresivna haljina s još impresivnijim brojkama savršeno je pristajala dobitnici Julianne Moore, a unikatni model sasvim sigurno nitko neće moći kopirati.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju