Francuskinje, žene čijem se stilu divi cijeli svijet, zimi obožavaju nositi pletene haljine.

Galerija

Takozvane džemper haljine dio su njihovog modnog izričaja već godinama - ali ne samo njihovog. Žene poput Francoise Hardy, Charlotte Rampling i Jane Birkin još su 1970-ih nosile kratke pletene haljine i tako im osigurale mjesto među vječno elegantnim modnim komadima koji su jednako popularni i u 2019. godini.

Što se tiče dužina i krojeva - sve prolazi. Nećete pogriješiti odaberete li kratku, midi ili dugu pletenu haljinu. Svaka od njih izgleda odlično.

Velika prednost pletenih haljina su njihova udobnost i toplina, kao i činjenica da ih je vrlo lako kombinirati. Pletene haljine mogu biti dio dnevnih, ali i večernjih kombinacija, a ako u vašem ormaru imate pletenu haljinu onda već sigurno znate da vam omogućuje brzo spremanje za izlazak.

Jednako kao i Francuskinje, i sve druge žene diljem svijeta u hladnijim mjesecima rado biraju pletene haljine, a odoljeti im ne mogu ni brojne slavne dame.

Pletene haljine redovito imaju svoje mjesto i u kolekcijama poznatih modnih kuća, a u svojoj ponudi imaju ih i trgovine. Još jedna njihova prednost je činjenica da pristaju ženama svih figura tako da svatko može pronaći model za sebe.

Ponuda pletenih haljina u trgovinama

Jednom kada pletena haljina postane dio vaše garderobe kombinirajte ju uz gležnjače, visoke čizme, tenisice... Izbor je nama vama, a mogućnosti je puno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju