Unatoč pandemiji koronavirusa, u Veneciji je pod strogim epidemiološkim mjerama započela 77. po redu Mostra gdje će se 18 filmova boriti za prestižnog Zlatnog lava.

Poštujući pravila socijalnog distanciranja, ali i noseći maske slavne dame zakoračile su na crveni tepih nakon višemjesečne pauze. Ne čudi što se ovaj crveni tepih smatrao najočekivanijim događajem tog tipa u drugom dijelu 2020. godine.

Poglede je posebno plijenila Cate Blanchett koja na ovogodišnjem Vencijanskom filmskom festivalu ima ulogu predsjednice žirija. Cate je zablistala na otvaranju u glamuroznoj večernjoj kreaciji Estebana Cortazara koji stvara iluzija tijela u obliku pješčanog sata.

Slika nije dostupna Sedam haljina s crvenog tepiha koje vizualno smanjuju struk i bokove

Kolumbijsko-američki dizajner napravio je crnu haljinu koja je opšivena bijelim trakama na rukavima, ali i predjelu bokova čime je vizualno stanjio cijelu siluetu.

Korištenje dvaju suprotnih boja u kreiranju odjeće za oblikovanje popularno je već desetak godina. Na crvenom tepihu u Veneciji taj je trend pokrenula Kate Winslet u kreaciji Stelle McCartney.

Što su dame odabrale za ovogodišnji crveni tepih filmskog festivala u Veneciji koji se održava do 12. rujna, otkrijte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju