Haljina koju nosite na maturalnoj večeri pamti se čitav život. Upravo zato je najvažnije izabrati haljinu u kojoj ćete se osjećati i izgledati dobro. Domaći dizajneri dali su svoje prijedloge za večernje haljina u kojima će se svaka maturantica osjećati posebno

Danas više nema pravila oko odijevanja za maturalne večeri stoga su podjednako tražene i kratke i duge haljine. Bitno je da se dobro osjećate i tako izgledate. Male fizičke nepravilnosti uvijek se mogu pametno sakriti dizajnom, krojem i bojom. Iskombinirati haljinu na adekvatne štikle uz ostale modne dodatke je izuzetno bitno jer onda uz haljinu imate zaokruženu cjelinu. Predlažem da se ne zamarate trendovima, već da slušate srce i savjete dizajnera koji uvijek imaju dobru namjeru, savjetuje naš modni dizajner Ivan Alduk koji za maturalnu večer predlaže dugu večernju lepršavu haljinu u ružičastoj boji.

'Danas više nema pravila oko odijevanja za maturalne večeri te su podjednako tražene i kratke i duge haljine'

Prorez na nozi i drapirani gornji dio na jedno rame te crni detalj u struku haljini daju moderan i pomalo chic prizvuk.

Lijepa štikla u crnom tonu i minimalistička clutch torbica su sasvim dovoljne da izvrsno nadopunite styling za maturalnu večer. Decentan make-up i lagano uvijena kosa ili pak visoki rep će ostaviti idealan dojam, ističe Alduk.

Aleksandra Dojčinović kao savršenu haljinu za maturalnu večer ističe haljinu Branea iz aktualne kolekcije proljeće/ljeto.

Haljina Branea koliko je svečana toliko je i lepršava i mladenačka. Spoj je šljokica i tila i upravo zato je idealna za lude maturalne zabave i ples do jutra, kaže Dojčinović.

Zoran Aragović
predlaže korzet haljinu s pop art printom na gornjem dijelu dok je donji dio izrađen od tila koji završava bogatom bordurom s detaljima korzeta.

Haljina je namijenjena za djevojku koja je individualka, koja voli biti zamijećena i drugačija, a svakako je prednost ovakvog tipa haljine što je izrazito nosiva i u dnevnim kombinacijama na balerinke ili "starke", napominje Aragović.

Ivica Skoko maturantice vidi u romantičnoj maksi haljini od divne čipke cvjetnog motiva vezene koncem te ukrašenoj ručno rađenim cvjetovima na ramenu.

Jedna lepršavija, pomalo vintage haljina koja je istovremeno i profinjena i senzualna, kaže Skoko.

ELFS-i pak predlažu haljinu u kojoj će svaka djevojka moći zablistati i u istom trenutku osjećati se kao kraljica maturalne večeri.

Haljina je istodobno klasična, glamurozna i djevojačka, ističe modni dvojac ELFS.

U foto galeriji pogledajte haljine koje domaći dizajneri predlažu za maturalnu večer.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju