Američka glumica Halley Berry danas će ispuhati 55 svjećica na rođendanskoj torti. Slavna oskarovka rođena je 14. kolovoza 1966. godine u Clevelandu.

Nakon završetka srednje škole počela se baviti manekenstvom, a 1986. godine bila je prva pratilja u finalu natjecanja za Miss SAD-a. Nakon toga preselila se u New York sa željom da ostvari glumačku karijeru, ali početak je bio sve samo bajan.

U jednom trenutku potrošila je sav novac koji je imala i morala je živjeti u utočištu za beskućnike.

Sve se promijenilo kada je dobila ulogu u seriji "Living Dolls", a danas kaže da joj je to uspjelo zbog - frizure.

Na početku karijere Halle je imala dugu kosu, ali onda je shvatila da mora promijeniti nešto u svom izgledu kako bi se istaknula na audicijama. Duga kosa je standard ljepote u Hollywoodu, ali borila sam se protiv tog stereotipa kad sam počela glumiti. Išla sam na audicije i svaka cura oko mene imala je dugu kosu. Vraćala bih se s audicija bez uspjeha. Morala sam nekako postati drugačija, ispričala je Halle.

Odlučila je odrezati svoju dugu kosu i napraviti pixie frizuru s kojom je naposljetku otišla na audiciju za seriju "Living Dolls".

Više nisam imala kosu iza koje sam se mogla skrivati. To sam bila ja. Uzmi ili ostavi, svidjelo ti se ili ne – to sam ja. Prije toga imala sam dugu kosu I izgledala kao svaka druga cura, a sada su me producenti i redatelji napokon vidjeli u pravom svjetlu, kazala je.

Korak po korak, gradila je uspješnu karijeru u nizu popularnih filmskih ostvarenja, a kao dva najdraža uvijek izdvaja biografski film "Introducing Dorothy Dandridge" za koji je nagrađena i Zlatnim globusom te ulogu u drami "Monster’s Ball" koji joj je donio Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. I dok je Dorothy Dandridge koju je utjelovila bila prva Afroamerikanka nominirana za Oscara, Halle je postala prva afroamerička glumica koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice.

Već godinama vlada i listama najljepših žena na svijetu, a mnogi se slažu kako upravo kratka kosa dodatno ističe njezine savršene crte lica.

Volim kratku kosu. S njom se osjećam samopouzdano, s kratkom kosom sam najbolja verzija sebe. Zabavno je ponekad napraviti promjenu, ponekad mi je malo dosadno pa se mogu poigrati zahvaljujući ekstenzijama. Ali s kratkom kosom izgledam najbolje i najlakše ju je održavati. Žene su navikle vjerovati da moraju imati dugu kosu, da nas ona definira, ali ja ću se uvijek vraćati kratkoj kosi, zaključila je Halle.

Postoji i predrasuda da je muškarcima duga kosa na ženama puno privlačnija nego kratka, ali novinarka magazina Glamour Kelly Dougher uvjerila se kako je to samo mit.

Naime, kratkokosa Kelly odradila je mali eksperiment na raznim aplikacijama za upoznavanja partnera. Napravila je dva identična profila, ali na jednom je imala fotografiju s kratkom kosom, a na drugom s dugom perikom.

Iako je očekivala da će primiti više komplimenata i poruka na profilu na kojem se nalazi fotografija s dugom kosom, ispostavilo se kako su reakcije bile iznenađujuće bolje na fotku s kratkom kosom koja se više svidjela muškarcima.

U prosjeku je dobila 60 posto manje poruka na profilu na kojem se predstavila s dugom kosom dok je s druge strane kratka frizura odmah primila mnogo komplimenata.

Ovo je samo još jedan dokaz da je kratka kosa jednako ženstvena i privlačna kao i duga, a ako trebate još dokaza zavirite u galeriju i pogledajte fotografije prekrasne kratkokose Halle Berry.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju