Nakon virtualnog gostovanja u showu najpopularnijeg britanskog voditelja Grahama Nortona, glumicu i producenticu Halle Berry znatiželjni fotografi ulovili su na izlasku iz jednog njujorškog hotela.

Galerija Halle Berry Halle Berry u jakni i čizmama s vojničkim uzorkom Halle Berry +0 Halle Berry u hlačama s masikrnim uzorkom

Prilikom javljanja u emisiju Halle je bila odjevena u kožnati kaput brenda Zimmerman. Uski model midi kroja s patentnim zatvaračem iz njihove kolekcije za jesen/zimu 2021. u ovoj prigodi odglumio je haljinu, a Halle ga je spojila s čizmama dizajnera Jimmyja Chooa.

Nakon toga presvukla se u još efektniju odjevnu kombinaciju u kojoj je dominirao takozvani maskirni ili kamuflažni uzorak.

Halle Berry u jakni i čizmama s vojničkim uzorkom Halle Berry u jakni i čizmama s maskirnim uzorkom (Foto: Profimedia)

Ovaj tip uzorka nalazimo na uniformama vojnika, a kako mu samo ime govori, nastao je da bi zamaskirao tj. kamuflirao vojnike tijekom borbe. Maskirni uzorci zapravo simuliraju prirodno okruženje u kojem se vojnici nalaze.

Korak po korak, pojedine varijante uzorka ušle su svijet mode, pa smo ga sve češće počeli viđati u kolekcijama modnih kuća i street-style kombinacijama.

Ankete

(8863) Sviđa li vam se maskirni tj. kamuflažni uzorak?

rezultati povratak glasova1631
rezultati

Tako se i Halle odlučila za predimenzioniranu jaknu i visoke čizme s maskirnim uzorkom. Međutim, neki modni znalci pitaju se je li njegovo nošenje uopće primjereno s obzirom na originalnu namjenu i konotaciju koju ima.

Halle Berry Halle Berry (Foto: Profimedia)

Vanessa Friedman, glavna modna kritičarka New York Timesa, smatra kako ga civili u pravilu ne bi trebali nositi.

S druge strane, Julia Gall, modna urednica u magazinu Marie Claire, smatra kako su se mnogi originalno vojnički odjevni komadi odavno odvojili od svojeg funkcionalnog podrijetla. Primjerice, bomber-jakne, avijatičarske naočale, zelene vojničke jakne - sve je to danas dio američkog modnog identiteta. To su klasici koji su već nadišli modu. Oni su poput traperica, sveprisutni su, kazala je.

Ankete

(8864) Što mislite o nošenju odjeće s maskirnim uzorkom?

rezultati povratak glasova1007
rezultati

Halle Berry u hlačama s masikrnim uzorkom Halle Berry u hlačama s masikrnim uzorkom (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju