Havaianas IPE kolekcija japanke su s printevima divljih vrsta u misiji očuvanja biološke raznolikosti Brazila. Oslikane su životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu

Havaianas IPE japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPE institutu. Proizvodi IPE kolekcije prenose paletu boja i raznolikost brazilskih šuma, te ističu vrste koje postoje samo u brazilskom ekosustavu.

U kolekciji za 2017. godinu Havaianas ovo partnerstvo slavi s tri predivna modela ukrašena printevima autohtone zmijske vrste poznate pod nazivom Koralna kobra - Micrurus SP, ptice tukana - Ramphastos Toco i lisnog vilin konjica - Erythrodiplax Castanea.

Osim prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta.

Potplati svakog para japanka oslikani su životinjskim vrstama,njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu

Havaianas i IPE, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila. Ovo partnerstvo doseglo je nevjerojatnu brojku od 10 milijuna prodanih parova posebno napravljenih japanki i preko 5 milijuna reala prikupljenih za tu svrhu.

Prodajom Havaianas IPE kolekcije donira se 7 posto neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u prašumama Amazone i Pantanala.

Preko od 21 godinu, IPE je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica.

Cilj ove suradnje je prenijeti "vlasništvo" nad brazilskom biološkom raznolikosti kako bi društvo sve više podržavalo njezino očuvanje. To je jedan od razloga zašto su potplati svakog para flip-flop sandala oslikani životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju