Pronašli smo kraljevstvo osvježavajućih kupelji, osnažujućih masaža, okrepljujućih sauna i opuštanja samo sat vremena od Zagreba.

 

Galerija Opuštanje u dvoje Hotel Balnea Superior - Terme Krka Hotel Balnea Superior - Terme Krka +6 Hotel Balnea Superior - Terme Krka

Stiže nam kraj godine i pravo vrijeme za rješavanje starog stresa kako bismo u Novu ušli jači nego ikada. Za potpunu regeneraciju pronašli smo masaže, za što nas je inspirirala Wellnes Oaza dizajn Hotela Balnea **** Superior u Termama Dolenjske Toplice i izdvajamo tri koje će vam osloboditi životnu energiju, regenerirati vas i inspirirati na zdraviji i opušteniji način života.

1. Havajska masaža
Za ovu vrstu masaže kažu da kad ju jednom probate uvijek joj se vraćate. U ovom vrlo ugodnom tretmanu najviše se koriste laktovi i podlaktice, i to pritiscima i sporim pokretima koji nalikuju kretanju kroz vodu ili valovima. Baš kao i havajska filozofija da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi, ova drevna havajska tehnika brzo uklanja sav stres i napetost, obnavlja zdravlje, smanjuje kroničnu bol i umor, daje osjećaj sreće i oslobađa životnu energiju.

Havajskom masažom ne otklanjaju se samo tjelesne blokade koje zarobljavaju protok energije već i negativne emocije. Poput havajskog koncepta ljubavi koji se temelji na ideji prihvaćanja, naklonosti i opraštanja, tako se u ovoj masaži, inspiriranoj upravo tom filozofijom, opuštaju blokiranih dijelova tijela, energija se usmjerava u novom smjeru te zacjeljuju emocionalne i duhovne rane.

2. Medena masaža
Med je dobro poznat saveznik lijepe i njegovane kože jer je pogodan baš za sve tipove. Umiruje suhu i osjetljivu kožu, jača elastičnost i ublažava pigmentacijske mrlje te štiti od prijevremenog starenja, a masnu kožu čisti od nečistoća i vlaži djeluje kao obrambeni štit od vanjskih utjecaja jer na koži ostavlja ljekoviti zaštitni sloj.
U masaži s ovim zlatnim eliksirom koristi se topli pripravak od nerafiniranog, hladno prešanog biljnog ulja i prirodnog meda. S obzirom na to da je med, kako smo već napomenuli, odličan čistač, pore na koži nakon masaže sužene su i čiste, cirkulacija je bolja, ukočeni mišići su opušteni, a limfni sustav stimuliran. Osim blagog toplog mirisa koji u potpunosti opušta, rezultat je ove masaže božanstveno meka, nahranjena koža.

3. Masaža biljem
Svježi morski zrak, miris mediteranskog bilja i kupanje u moru djeluju ljekovito na naše tijelo, ali i na duh te nas inspiriraju za zdraviji i opušteniji način života. Budući da koristi ulja i bilje specifično za obalna područja Sredozemlja, mediteranska se masaža ubraja u "aromasoul", novi koncept masaža temeljen na tradicionalnim tehnikama četiriju civilizacija – mediteranske, arapske, orijentalne i indijske. Svaka od navedenih masaža nosi vlastito bogatstvo drevnih znanja i specifičnu filozofiju pristupa životu i zdravlju.
Masaža toplim uljima i biljem budi sva osjetila, puni nas pozitivnom energijom te nas inspirira zdravijim i opuštenijim načinom života kakav se prakticira uz more. Odličan je izbor za hladnije i tmurne dane kada nam nedostaje toplina ljeta. Ova masaža dubinski grije, djeluje kao piling i hrani kožu izvana te donosi tračak sunca u sve naše pore.

Berberska masaža s arganovim uljem klasična je masaža tijela s uljem, ali ne s tako ''klasičnim'' učinkom. Za masažu se koristi ulje ''drveta života'', poznatog po svojem pomlađujućem i detoksikacijskom učinkom. Masaža koja svoje podrijetlo vuče malo istočnije je i ona tradicionalna azijska masaža s biljem. Ova cjelovita terapija za opuštanje i za njegu kože pomoću ugodno toplih aromatičnih ulja unosi u tijelo aktivne tvari iz biljaka zamotanih u masažne pamučne jastučiće.

Koje je masaža idealna za vas? Ako se još niste odlučili, isprobajte ih u Hotela Balnea **** Superior u Termama Dolenjske Toplicegdje osim opuštajućih masaža i wellnessa možete uživati u domaćoj hrani te aktivnom odmoru u prekrasnoj prirodi Slovenije u kojoj možete otkriti sve, od Alpa, Sredozemlja, Panonske nizine do dinarskog svijeta s njegovim kraškim tajnama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju