Znanje stranih jezika jedno je od najvećih bogatstava za svakog pojedinca i zato bismo djecu trebali poticati na njihovo učenje od malih nogu. Helen Doron škola mjesto je na kojem se djeca u prirodnom okruženju i uz učinkovitu metodu mogu posvetiti učenju engleskog jezika

Zašto je za djecu dobro učiti strane jezike, koje sve vještine dijete razvija i kako to utječe na djetetov razvoj?

Ništa nije složenije od učenja jezika. Ipak sva djeca s lakoćom nauče svoj materinji jezik. Razlog je što je dječji mozak programiran za učenje jezika sve do 6. godine. U tom se razdoblju u neurološkim putevima stvaraju dragocjene veze koje se ne mogu formirati nakon šeste godine.

Helen Doron je prirodna i učinkovita metoda upijanja jezika u prirodnom okruženju bez naglaska na gramatička pravila.

Zato dajte svom djetetu priliku da nauči najmanje jedan strani jezik jer će to znatno povećati kapacitet njegovog mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnog jezika. Pobrinite se da to bude napravljeno na sustavan i zabavan način.

Što je Helen Doron English metoda i kako funkcionira? Kako se uči?

Helen Doron je prirodna i učinkovita metoda upijanja jezika u prirodnom okruženju bez naglaska na gramatička pravila. Dijete koje je redovno izloženo stranom jeziku osjeća njegovu melodiju za razliku od djeteta koje uči tako što slijedi gramatička pravila. Također ovo znači da Helen Doron metoda ne samo da pomaže razviti govorne vještine kod djece, nego im pomaže u razvoju osobnosti.

Kako ne uključuje tradicionalnu razrednu nastavu, djeca nisu pod stresom i strahom od ocjenjivanja. Ispravke grešaka se također provode na pozitivan način tako da djeca nemaju osjećaj da su pogriješla ili da nešto nisu učinila dobro. Odnos prema stranom jeziku nije orijentiran na finalni proizvod, nego se njegovo usvajanje smatra sastavnim dijelom dječjeg života.

Drugo načelo ranog učenja jezika prema kojem se usvajanje jezika treba odvijati kroz zanimljive aktivnosti se također vidi na Helen Doron satovima. Dijete je sretno kad se može igrati, kretati i pjevati.

Drugo načelo ranog učenja jezika prema kojem se usvajanje jezika treba odvijati kroz zanimljive aktivnosti se također vidi na Helen Doron satovima. Dijete je sretno kad se može igrati, kretati i pjevati, posebice ako može raditi sve troje zajedno. I takav je pristup temeljan: u procesu učenja kod djece igra je izuzetno bitan faktor. Prema narodnoj poslovici dijete ne radi ono što je već naučilo nego naprotiv: uči ono što je već pokušalo.

Stoga su u procesu ranog učenja jezika aktivnosti povezane s pokretima, natjecanjima, ritmičkim kretnjama, plesom i grupnim igrama uzuzetno bitne. Upute učitelja tijekom ovih aktivnosti korisne su u toj dobi isto kao i u ovoj ranoj fazi učenja jezika, jer dijete ima vremena razviti receptivne vještine (razumijevanje na temelju slušanja) prije nego što proizvodi sam jezik. Učitelj ima neposrednu povratnu informaciju o tome je li ga dijete razumijelo, jer vidi hoće li dijete napraviti što je trebalo.

U Helen Doron školama možete pohađati posebno osmišljen Baby's Best Start tečaj, namijenjen bebama od 3 do 24 mjeseca starosti te njihovim roditeljima, bakama i djedovima.

Koje su prednosti Helen Doron Early English u odnosu na ostale programe učenja engleskog?

- radimo u malim grupama do maksimalno 8 djece
- Helen Doron učitelji su posebno kvalificirani putem Helen Doron treninga i kontinuiranih seminara
- Helen Doron materijali posebno su kreirani za svaku dob djeteta
- svake godine Helen Doron tečajevi se dodatno unapređuju
- u set za učenje uz knjige i CD-e (na kojima sve tekstove i pjesme izvode izvorni govornici) dodan je i DVD s edukativnim animiranim filmovima koji prate gradivo
- u knjige je dodana opcija tzv. proširene stvarnosti
- polaznici Helen Doron škola mogu učiti uz interaktivni portal s igricama – Kangi klub i igrice na mobitelu
- nakon svake od četiri cjeline roditelji dobivaju izvještaj o uspjehu djeteta


Kako su organizirani satovi i za koje dobne skupine, kako izgledaju jedan sat učenja, koliko puta tjedno održavaju? Kako to sve funkcionira?

Helen Doron škola na Svetom Duhu otvorena je 2009. godine i to sa dvije učionice. Kako se radi o međunarodno priznatoj metodi za djecu od 3 mjeseca do 19 godina i o franšiznom sustavu koji je u svijetu dokazao svoju kvalitetu na području usvajanja engleskog jezika - prve školske godine (uz pomoć dvije učiteljice - profesorice engleskog jezika Ane i Arne) upisujemo u naše programe prve polaznike.

U narednim godinama mnogo poduzetnika (i to velikom većinom žena-poduzetnica) odlučuje se na kupnju Helen Doron franšize i tako se u školskoj godini 2015/2016 Helen Doron metoda provodi na 23 lokacije širom Hrvatske (13 lokacija u Zagrebu, te Bjelovar, Cres, Dubrovnik, Koprivnica, Osijek, Rijeka, Samobor, Split, Velika Gorica i Zadar)

Nastava se održava jednom tjedno i traje 10 mjeseci (40 nastavnih sati). Sat traje od 45 minuta (predškolska dob) do 120 minuta (tinejdžeri). Cijeli školski sat konverzacija se odvija isključivo na engleskom jeziku, jer želimo stvoriti okruženje u kojem se najbolje uči strani jezik, a to je boravak u zemlji u kojoj se govori isključivo jezik koji učimo. Učimo kroz igru, pjesmu i poticanje svih osjetila.

Radi se u malim grupama do maksimalno 8 djece, a Helen Doron učitelji su posebno kvalificirani putem treninga i kontinuiranih seminara.

Koja je svrha učenja drugog jezika za malu djecu koja još ne govore ni materinji jezik?
U Helen Doron školama možete pohađati posebno osmišljen Baby's Best Start tečaj, namijenjen bebama od 3 do 24 mjeseca starosti te njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Kroz zabavne aktivnosti važne za razvoj djece te namijenjene emotivnom, kognitivnom, osjetilnom i fizičkom razvoju, bebe uče i doživljavaju preko 550 riječi engleskog jezika.

Uz učenje engleskog, Baby’s Best Start također uči roditelje novim načinima interakcije s njihovom djecom na način da obogaćuje komunikaciju između roditelja i djeteta te potiče povezivanje kroz pjesme, igre i fizičke aktivnosti. Još jedan bitan element Baby's Best Start tečaja je svakako znakovni jezik za bebe koji je sastavni dio tečaja te roditeljima daje osnove za korištenje znakovnog jezika u svakodnevnom životu kako bi čim prije ostvarili dvosmjernu komunikaciju sa svojom bebom – na hrvatskom i engleskom jeziku.

Ukoliko dvojite je li Helen Doron metoda prikladna za Vaše dijete ili se bojite da je Vaše dijete još uvijek premalo, nemojte! Prijavite za besplatan ogledni sat na jednoj od 23 lokacije u cijeloj Hrvatskoj. Prijaviti se možete putem naše web stranice www.helendoron.hr

See you!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju