Na Berlinskom filmskom festivalu održana je svjetska premijera dugo očekivane ekranizacije knjige Pedeset nijansi sive napravljene po istoimenom romanu E. L. James. Prvi gledatelji i obožavatelji iznenađeni su količinom detalja na koje se mislilo prilikom snimanja filma – uključujući i intimnu frizuru glavne junakinje Anastasije Steel

Milijuni obožavateljica knjižnog serijala Pedeset nijansi sive nestrpljivo iščekuju početak prikazivanja filma u svjetskim kinima, te se potajno nadaju da će adaptacija vjerno pratiti razvoj priče iz istoimenog erotskog romana.

Redateljica filma osobitu je pažnju posvetila detaljima kako bi film bio što vjernija kopija knjižnog predloška, uključujući i intimnu frizuru glavne junakinje.

Da se uistinu pazilo na detalje prilikom snimanja potvrđuje i velika rasprava o intimnoj frizuri glavne junakinje Anastasije Steel koju je u filmu utjelovila Dakota Johnson.

'Dakota i ja smo imali smo vrlo smiješnu diskusiju o putovanju njene intimne frizure – kako bi film trebao pratiti knjižni predložak, te se prilagođavati priči,' priznala je redateljica Sam Taylor-Johnson u videu razgovoru s HuffPostom.

Anastasija Steel na početku je knjige nevina djevojka bez ikakvih seksualnih iskustava, pa je i njena intimna frizura – najbolje opisana kao look iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća - odraz tog neiskustva.

Koliko se u filmu pazilo na praćenje detalja iz knjige najveći obožavatelji moći će se uvjeriti već ovog vikenda kada započinje službeno prikazivanje filma Pedeset nijansi sive.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju