Ženske vrtne kućice (eng. she shed) najnoviji su hit u uređenju interijera i eksterijera. Riječ je o svojevrsnim ženstvenim staklenicima namijenjenima za opuštanje nakon stresnog radnog dana, u kojima je sve podređeno nježnijem spolu.

Kada žele privatnost, muškarci se povlače u svoje garažne 'pećine' (eng. Man caves) u kojima ispijaju omiljeno pivo, gledaju televizijski program i rade na automobilima. Kada se žena želi maknuti od svakodnevnih obaveza ona ide u svoju vrtnu kućicu (eng. She shed).

Bez obzira je li radila u uredu ili obavljala kućanske poslove, vrtna kućica je utočište u zelenilu u kojem svaka žena može nakratko predahnuti i odmaknuti se od stresa.

Riječ je o staklenim ili drvenim kućicama sastavljenim od jedne prostorije, koje u posljednje vrijeme niču svjetskim vrtovima i dvorištima. U njima se obično nalazi neki tip kreveta za drijemanje ili čitanje knjiga s mnoštvom dekorativnih jastučića.

U kućici se nađe mjesta za lampu, stolić za ispijanje čaja ili čaše vina, a može obuhvaćati i prostor za obavljanje neke opuštajuće aktivnosti – npr. pletenja i slikanja s potrebnom opremom i materijalima. Neke žene iskoristile su kućicu kao prostor za vježbanje joge.

Glavni cilj vrtne kućice jest ženi ponuditi mjesto na kojem se može opustiti nakon napornog radnog dana. Bez obzira je li radila u uredu ili obavljala kućanske poslove, kućica je njeno utočište u zelenilu u kojem može nakratko predahnuti i odmaknuti se od stresa.

Kako biste vi uredili svoju vrtnu kućicu iz snova? U nastavku pogledajte nekoliko zanimljivih ideja koje su žene iz cijelog svijeta objavile na svojim Instagram profilima.

 

A photo posted by The Home Depot (@homedepot) on

 

A photo posted by Country Living (@countrylivingmag) on

 

A photo posted by Carrie Mathers (@designedtoshine) on

 

A photo posted by ∀ßɮɨ∈ (@meow_antoinette) on

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju