Držanje kozmetike u hladnjaku nešto je što preporučuju vizažisti, pa i dermatolozi.

Međutim, kozmetika smještena u klasični hladnjak u kuhinji možda neće naići na odobravanje ostalih ukućana, a i riskira se da nam netko nehotice zabunom uništi najdraži proizvod.

Osim toga, ako je riječ o organskim proizvodima za koje se baš uvijek preporučuje da se drže u hladnjaku, njihova je cijena nerijetko visoka, pa nitko ne želi da netragom nestanu.

I zato se StylPro dosjetio sjajnog rješenja. Osmislili su mali hladnjak namijenjen samo kozmetici. Visok je 27, širok 17 i dug 19 centimetara. Dizajniran je tako da u njega stanu svi standardni kozmetički proizvodi, a dobro je i to što se unutarnja polica, kao i ona na vratima mogu pomicati i namještati prema vlastitim željama i potrebama.

Slika nije dostupna Preslatki mini hladnjak za radni stol u koji možete spremiti ono najvažnije

Ukupna zapremnina hladnjaka je 4 litre, a temperatura se može namjestiti čak 20 stupnjeva Celzijevih ispod sobne temperature, što pokriva potrebe uistinu širokog spektra kozmetičkih proizvoda. Da bi se izbjeglo smrzavanje i kondenziranje, ima zaštitu od niskih temperatura za održavanje unutarnje temperature iznad 2 Celzijeva stupnja.

ZAŠTO KOZMETIKU ČUVATI U HLADNJAKU?

Kada kozmetiku spremamo u hladnjak, napose organsku, duže će trajati, a ujedno će njezini sastojci učinkovitije djelovati na našu kožu i očuvati svježinu što je duže moguće. Tako će, primjerice, maska za područje oko očiju bolje hladiti i brže smanjiti natečenost ili podočnjake. Također, na taj će način kozmetika biti zaštićena i sigurna od ulaska bakterija u bočice, što se nerijetko može dogoditi kada ih ostavimo razbacane po vlažnim prostorima poput kupaonice.

Kozmetika čuvana u hladnjaku duže će trajati i bolje djelovati na kožu.

Što se tiče pitanja koju bi dekorativnu i preparativnu kozmetiku trebalo čuvati u hladnjaku, stručnjaci preporučuju sljedeće: sve organske proizvode, lakove za nokte, serume, hidratantne kreme, tonere i sprejeve, maske za lice, kremu sa zaštitnim faktorom, sve proizvode koji sadrže vitamin C, tekuće proizvode kao što su maskara, podloga i tekući tuš te olovke za oči i usne.

I baš sva ta kozmetika stane u ovaj simpatični hladnjak  s internetske trgovine ASOS. Cijena mu je 69,99 eura (oko 530 kn), no nema dodatnih troškova dostave.

Osim toga, tko kaže da u njega ne možemo sakriti i pokoju omiljenu čokoladicu?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju