Nakon iznimno uspješnoga prvog ciklusa HNK u vašem kvartu Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u iduća dva tjedna nastavlja s koncertima po zagrebačkim kvartovima.

HNK u vašem kvartu započeo je s glazbenim događajima 4. svibnja ove godine darujući sugrađanima najpoznatije arije svjetskih opera u izvedbi članova ansambla Opere zagrebačkog HNK-a te im pružio mogućnost da sa svojih prozora, balkona i iz kvartova uživaju u izvedbama.

Na taj je način HNK u Zagrebu, do ponovnog otvaranja dvorane kazališta, uspio održati uspješnu komunikaciju sa svojim gledateljima. Zbog velikog broja zahtjeva građana koji su s oduševljenjem podržali projekt te se odazvali u velikom broju, no uz primjerenu fizičku udaljenost, HNK u vašem kvartu nastavlja s turnejom te će razveseliti još nekoliko zagrebačkih kvartova, poput Zapruđa, Trešnjevke, parka Ribnjak i parka Maksimir.

Zgrada zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta Što čitati, gledati, slušati? Umjetnici zagrebačkog HNK-a imaju listu prijedloga

Sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić 20. svibnja zapjevat će u Parku Ribnjak uz klavirsku pratnju Nine Cossetto s početkom u 20 sati.

Tri dana kasnije, 23. svibnja 2020. u 20 sati, Park Stara Trešnjevka bit će domaćin glazbenom događanju na kojem će svoje umijeće pokazati Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran) i Valentina Fijačko Kobić (sopran) uz Vjekoslava Babića na klaviru.

Sopranistica Tamara Franetović-Felbinger i tenor Stjepan Franetović zapjevat će uz klavirsku pratnju Helene Borović 27. svibnja u 20 sati u parku Zapruđe.

Posljednji koncert drugog ciklusa programa HNK u vašem kvartu održat će se na Dan grada Zagreba, odnosno 31. svibnja 2020. s početkom u 20 sati na maloj pozornici pri ulazu u u Park Maksimir, a u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir.

Solisti Opere HNK-a u Zagrebu poslali važnu poruku Ostani doma: Solisti Opere HNK-a u Zagrebu važnu poruku pretočili u skladbu

Na svečanom koncertu HNK gradu nastupit će: Sofia Ameli Gojić, mezzosopran, Tamara Franetović-Felbinger, sopran, Siniša Hapač, bariton, Stjepan Franetović, tenor, Ivana Lazar, sopran, i Helena Borović na klaviru.

Prvi ciklus HNK u vašem gradu održan je u Travnom, na Vrbanima, u parku dr. Franje Tuđmana te u centru grada u Martićevoj ulici.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, koja programe prati i na svojim internetskim stranicama te na društvenim mrežama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju