Hollywood već ima ustaljeni trend davanja neobičnih imena djeci, no novi trend nije zaobišao ni naše krajeve. Egzotična i neobična imena svojim malim nasljednicima dali su i neki naši poznati glumci i glazbenici

U potrazi za idealnim imenom za svoje dijete roditelji daju mašti na volju pa se nerijetko odlučuju za originalna, pa čak i unikatna imena. Blue Ivy ( plavi bršljan), North West ( Sjeverozapad) samo su neka imena djece slavnih roditelja, a zanimljivo je kako je West (Zapad) bilo 949. najpopularnije ime za dječake 1913. godine.

Uzimajući u obzir sadašnju popularnost imena -gradova poput Pariz, Sydney, Savannah, možda možemo očekivati da će imena nekih slavnih osoba udariti nove trendove i neobična imena dovesti na listu najpoželjnijih i najpopularnijih.

'Odabirom imena roditelji žele dodatno naglasiti kako je njihovo dijete jedinstveno i posebno pa to danas pokušavaju kroz možda malo neobičnija i drugačija imena', kaže psihologinja Kristina Bačkonja.

Koga su zvali 'vandaluzija', tko je inspiraciju za ime svoje mezimice potražio u horor filmu, te tko je sve djeci nadjenuo malo posebnije osobno ime pogledajte u videoprilogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju