Iako bi nas odmor trebao opustiti, dati nam priliku da napunimo baterije i vratimo se na posao odmoreni i puni elana, povratak radnim obavezama obično je sve samo ne ugodan. Točnije, nepodnošljiv je, a u nastavku donosimo zabavan opis prvog radnog dana nakon povratka s godišnjeg odmora

1. Poricanje. Alarm vas budi u šest ujutro, a vi se pitate kakav je to neugodan zvuk koji vam remeti san i nije vam jasno što se događa.

Pitate se koja je poanta odlaska na godišnji ako ste nakon povratka duplo više zaposleniji i pod duplo većim stresom.

2. Odugovlačenje. Ostat ćete u krevetu još samo pet minuta. Nadate se da je sve ovo samo san i vi zapravo uopće ne morate na posao. Razmišljate o tome da kolegama javite da ste bolesni.

3. Rezigniranost. Shvaćate da vam nitko na poslu ne bi povjerovao da ste bolesni. Predajete se, potpisujete 'kapitulaciju' i ustajete iz kreveta.

4. Strah. Dolazite na posao, otvarate vrata i u stanju potpunog beznađa hrabro ulazite.

5. Sreća. Svi žele čuti kako vam je bilo na godišnjem. Guštate u prepričavanju dogodovština

Koliko god se vi trudili, vaš mozak se ne može koncentrirati ni pet minuta. Kako se uopće radi ovaj posao?

6. Šok. Došlo je vrijeme da pogledate svoj inbox. Količina pristiglih mailova na koje morate odgovoriti baca bas u depresiju.

7. Zaboravljivost. Koliko god se vi trudili, vaš mozak se ne može koncentrirati ni pet minuta. Kako se uopće radi ovaj posao? U mislila se stalno vraćate na bezbrižne dane godišnjeg odmora.

8. Tjeskoba. Shvaćate koliko ste u zaostatku s poslom. Pitate se koja je poanta odlaska na godišnji ako ste nakon povratka duplo više zaposleniji i pod duplo većim stresom.

9. Umor. Ovo je bio najduži radni dan koji ste ikada iskusili. Je li uvijek ovako naporno na poslu?

10. Prihvaćanje. Polako se mirite se s činjenicom da je vaš povratak u svakodnevicu započeo i da se morate naviknuti na to.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju