Napravite 8000 koraka dnevno i porast će vam izgledi za dulji život, kažu američki znanstvenici.

U studiji objavljenoj u časopisu JAMA utvrđeno je da su među osobama koje dnevno prehodaju osam tisuća koraka (otprilike 6,5 kilometara) zabilježeni 51 posto manji izgledi da će umrijeti u idućih deset godina od bilo kojeg razloga, uključujući rak i bolesti srca, u odnosu na one koji hodaju upola manje.

S obzirom na postojeću situaciju s koronavirusom, hodati se može i u kući, u mjestu

Ako hodate i više, 12.000 koraka, vaši će izgledi za smrt u navedenom razdoblju biti 65 posto manji od onih koji naprave četiri tisuće koraka, prenosi Washington Post.

Hodanje Što se dogodi u tijelu ako dnevno prohodate samo 800 metara više?

Kod mršavljenja hodanjem vrlo je bitno kojim tempom hodate Mršavljenje hodanjem: Tri savjeta za gubitak do pet kilograma u tri tjedna

Do ovih su rezultata znanstvenici došli analizom podataka s reprezentativnog uzorka od 4840 Amerikanaca starijih od 40 godina, koje su pratili deset godina i brojili im korake akcelerometrom, uređajem koji su nosili na boku. U desetogodišnjem razdoblju umrlo je 1165 sudionika istraživanja.

Pokazalo se da je, bez obzira na dob, spol ili rasu, više koraka značilo i manji rizik od smrti. Pritom intenzitet hodanja nije bio važan.

Hodanje Isplati se! Što se dogodi u tijelu ako poslije večere šetate samo 15 minuta?

U tekstu se napominje da se, s obzirom na postojeću situaciju s koronavirusom, hodati može i u kući, u mjestu. A i vani, pod uvjetom da održavate dva metra razmaka od ostalih. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju