Karakteristike horoskopskog znaka utječu i na modni stil, a kako se manifestiraju u ormaru djevica?

Njihov stil mogao bi se sažeti u pet riječi - praktično, klasično, suptilno, prilagodljivo i sofisticirano.

Takve odjevne komade preferiraju djevice. Po prirodi su vrlo samozatajne i diskretne te se ne žele isticati, a odjeća im itekako pomaže u tome.

One teoretski nisu sklone eksperimentima, ali njihova je posebnost u tome što od najjednostavnijih komada mogu stvoriti zanimljive kombinacije.

U moru izdanja prepunih trendovske odjeće upravo se djevice na kraju istaknu sa svojim svevremenskim komadima.

Njihovim ormarom dominira svestrana odjeća, obuća i dodaci prilagodljivi raznim prigodama. Djevica će, na primjer, rijetko kupiti neku ekstraglamuroznu haljinu koju će odjenuti samo jednom jer ne vidi smisla u tome da troši novac na ono što će kasnije stajati u ormaru.

Po pitanju boja za svakodnevne prigode preferiraju neutralne nijanse poput sive, bijele, bež, tamnoplave i tamnosmeđe, a često najviše vjeruju kraljici elegancije - crnoj boji.

Izbjegavaju blještave komade s aplikacijama, a ako slučajno poznajete djevicu koja najviše voli upečatljivu odjeću, tu se vjerojatno u priču upleo njezin podznak. Nisu ljubiteljice odjeće koja previše otkriva, predubokih dekoltea i previsokih izreza, jer sve to privlači pažnju koju one ionako ne žele.

Slavni modni dizajner Tom Ford također je djevica u horoskopu i ne skriva koliko to utječe na njegov rad, a jedna od njegovih najboljih prijateljica je dizajnerica Stella McCartney, također djevica. Ona je svojevremeno u intervjuu za Vogue rekla kako razumijevanje Forda započinje upravo spoznajom koji je njegov horoskopski znak.

Ja sam hiperdjevica. Perfekcionist, navodno analno-retentivnog karaktera. Naoko uštogljen i rezerviran. Djevice su definitivno kućni tipovi, obožavamo svoj dom, ispričao je Ford za NYT.

Precizan, maksimalno posvećen detaljima, samokritičan, opsjednut urednošću – sve je to Tom Ford, prema vlastitom priznanju, i sve to unosi u svoje kolekcije.

Nije ni čudno da upravo pripadnice ovog znaka toliko vole njegovu modu u kojoj očito prepoznaju sve kvalitete kojima teže kada je odjeća u pitanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju