Znate li koji pas karakterno najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku? U nastavku provjerite s kojom pasminom biste se najbolje slagali

Galerija

1. Ovan - australski ovčar

Australski ovčari su odlučni, samouvjereni i puni energije, baš poput ovnova. Obožavaju fizičku aktivnost i pažnju, a ako je ne dobiju postanu malo ćudljivi. Vole imati sve pod kontrolom pa ne čudi to što ih se svrstava među najbolje pasmine za čuvanje stada.

Australski ovčar (Foto: Guliver/Thinkstock)
Australski ovčar (Foto: Guliver/Thinkstock)

2. Bik - bernski planinski pas

Idealan pas za bikove je bernski planinski pas. Ovaj dobar div iznimno je miran, staložen, dobar i inteligentan. Lako se dresira i po prirodi je vrlo privržen. S obzirom na to da bikovi ponekad znaju imati faze lijenosti, sjajno će se slagati s ovim psom koji također voli povremeni ljenčariti.


3. Blizanci - čivava

U blizancima se skrivaju dvije osobnosti, baš kao i u malenoj čiuvavi. Upravo će se zato sjajno slagati s pripadnicima te pasmine i tolerirati njihove promjene raspoloženja. U jednom trenutku mirne, zabavne i opuštene, a u drugom nervozne – to su slatke čiuvave. Jako vole svoje vlasnike i na trenutke mogu biti jako posesivne, što će odgovarati bizancima koji pak vole dobivati puno pažnje.

Chihuahua
Chihuahua Foto: Guliver/Thinkstock

4. Rak - jorkširski terijer

Ovi preslatki psići su maleni, ali imaju veliku osobnost. Pravi su avanturisti, znatiželjni i zaigrani pa ih treba držati pod kontrolom. Pravi su emotivci, baš kao i rakovi i stvoreni su za suživot s dobrodušnim rakom koji će ih obožavati.

Jorkširski terijer
Jorkširski terijer Foto: Guliver/Thinkstock

5. Lav - sibirski haski

Strastvenim i dominantnim lavovima potreban je pas koji također voli biti glavna zvijezda. Sibirski haski je prijateljski nastrojen i topao, ali ponekad može biti malo tvrdoglav i fokusiran isključivo na sebe, što su osobine u kojima će se sigurno prepoznati lavovi.

6. Djevica - shiba inu

Ova japanska pasmina iznimno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili sakriti nešto od njih, uvijek će vas nasamariti i pronaći "plijen". Nekada lovački pas, shiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan obiteljski pas.

Shiba Inu (Foto: Guliver/Thinkstock)
Shiba Inu (Foto: Guliver/Thinkstock)

7. Vaga - mješanac pudle i zlatnog retrivera

Nemoguće je ne zaljubiti se u njih. Šarmantni i inteligentni baš poput vaga, bit će im savršeni životni suputnici. Željni su socijalizacije i nježnosti, ali istovremeno su vrlo opušteni i vole biti sami. Mogu se satima igrati s vama ili jednostavno ležati u vašem krilu, ovisno o tome za što su raspoloženi.

Mješanac pudle i zlatnog retrivera
Mješanac pudle i zlatnog retrivera Foto: Guliver/Thinkstock

8. Škorpion - njemački ovčar

Škorpioni i njemački ovčari stvoreni su za suživot. I jedni i drugi znatiželjni, samouvjereni i rođeni vođe – sjajno će se slagati. Njemačkog ovčara odlikuje nevjerojatna hrabrost i odanost pa će se po prirodi skeptični škorpioni skloni nepovjerenju uvijek osjećati sigurno i voljeno uz svog odanog psa. Doznajte i koje se najpametnije pasmine pasa na svijetu.

9. Strijelac - zlatni retriver

Energija, znatiželja i šarm – ovako bi se u tri riječi mogli opisati zlatni retriveri, ali i strijelci. Jedino što žele je usrećiti svog vlasnika i dati im puno ljubavi. Skloni su avanturama i pravi su istraživači, baš kao i strijelci. Pogledajte i 10 najljepših pasmina pasa na svijetu.

Štene zlatnog retrivera
Štene zlatnog retrivera Foto: Thinkstock

10. Jarac - francuski buldog

Na staložene jarčeve uvijek se možete osloniti, a za njihovu snažnu osobnost idealan je odani francuski buldog koji odmah postaje najbolji prijatelj svog vlasnika. Ponekad zna biti malo nestašan i jako zaigran pa će pomoći jarcu da otkrije i svoju drugu znatno opušteniju stranu.

Francuski buldog (Foto: Guliver/Thinkstock)
Francuski buldog (Foto: Guliver/Thinkstock)

11. Vodenjak - chow chow

Vodenjaci su po prirodni vrlo neovisni i treba im puno vremena za sebe. Upravo im zato odgovara ova pasmina. Iako kao i svi ostali psi naprosto obožavaju svoje vlasnike, ponekad su malo rezervirani i traže svoju slobodu. Pročitajte i 10 najzdravijih pasmina pasa na svijetu.

Štene pasmine Chow chow
Štene pasmine Chow chow Foto: Guliver/Thinkstock

12. Riba - cavalier king Charles španijel

Nježne ribe provode puno vremena brinući o drugima i njihovim potrebama, ali možda je vrijeme da dopuste da i njih netko obasipa ljubavlju. To će sigurno znati napraviti prelijepi kavalijeri koji će se najsigurnije osjećati u vašem krilu.