I dok blaga ljubomora može biti znak ljubavi i snažne povezanosi s partnerom, ovaj osjećaj u intenzivnijem obliku može biti koban za vezu. Tko bolje kontrolira ljubomoru, a kome ona može zadati velike probleme otkrivaju nam i horoskopski znakovi

Ovan
Ovaj znak živi od povjerenja te mu je ono uvijek na prvom mjestu. Preziru laž i licemjerje te upravo zbog toga mogu postati vrlo ljubomorni. Nepovjerenje i osjećaj nesigurnosti dodatno će pojačati ove osjećaje pa je vrlo bitno da se suoče s partnerom i otvore mu se, umjesto da bježe od problema.

Bik
Ovaj zemljani znak žudi za obiteljskim mirom i srećom te zdravim i harmoničnim odnosom. Upravo zbog toga, ako osjete i najmanju sumnju u partnerovu vjernost, u njima se budi istražiteljski duh. Svim će sredstvima pokušati doznati o čemu se točno radi, zbog čega su sposobni za poprilično ljubomorne scene, ali jedino ako za to imaju dobar razlog.

Blizanci
Osobe rođene u ovom znaku po prirodi nisu ljubomorne, no ponekad sami sebi stvore osjećaj ljubomore za koji najčešće nemaju opravdan razlog. Znatiželjni i željni akcije počinju lutati po svojoj bujnoj mašti i tražiti dokaze o nevjeri, što ih počinje izjedati i ponekad učiniti nesretnima.

Rak
Ovaj znak vrlo rijetko proživljava osjećaje ljubomore jer su većinu vremena zaslijepljeni ljubavlju. Toliko su predani osobi koju vole da ne mogu niti zamisliti da ih njihov partner može prevariti. No, ako pronađu razlog za ljubomoru to će ih snažno potresti. Vrlo teško opraštaju zbog čega, ako su povrijeđeni, ostaju dugo nezadovoljni.

Lav
Pripadnici ovog znaka često postaju ljubomorni, a razlozi su ili njihov ponos ili pak strah da nisu dovoljno voljeni i poštovani. Kada Lav 'zariče' to neće biti zbog izgubljene ljubavi, već zbog nemoći koju osjeća. Od svog partnera očekuju puno, izbog toga često postaju ljubomorni.

I dok blaga ljubomora može biti znak ljubavi i snažne povezanosi s partnerom, ovaj osjećaj u intenzivnijem obliku može biti koban za vezu

Djevica
Rođeni u znaku Djevice vrlo često vole izazivati osjećaj ljubomore, ali ne kod sebe nego kod svog partnera. Vole dominirati u vezi i vole imati potpunu kontrolu, kako nad partnerom tako i nad svojim osjećajima. Upravo zbog toga osoba koju Vaga voli postaje ljubomorna što može dovesti do drame u vezi.

Vaga
Ovaj znak jednostavno obožava svog partnera. Uopće nisu ljubmoran tip i za ljubav su spremni dati puno. No, ako osjete da je njihova dobrota iskorištena, a tolerancija zlorabljena, Vage postaju nepredvidive pa čak i opasne. Njihova ljubomora se može pretvoriti u nešto vrlo snažno i zato je najbolje da izbjegavaju konflikte.

Škorpion
Riječ je o vrlo ljubomornom horoskopskom znaku. Škorpioni su najčešće ljubomorni na sve i svakoga ko se približi njihovom partneru. Vrlo su osjećajne osobe zbog čega je njihove naglašene emocije, između ostalih i ljubomoru, vrlo teško obuzdati i kontrolirati.

Strijelac
Ovaj znak poprilično zrači ljubomorom, no to nikada neće priznati jer bi time nastradao njihov ponos. No isto tako, pripadnici ovog znaka nikada neće zaboraviti, ali ni oprostiti nevjeru. Upravo zbog toga, na prve znakove ljubomore s ovim znakom treba odmah raščistiti nedoumice, kako se situacija ne bi pretvorila u nerješivi problem.

Jarac
Pripadnici ovog znaka nikada neće zaboraviti niti oprostiti loše iskustvo s partnerom. Iako zvuči neobično, oni nisu ljubomoran tip te se nikada neće upustiti u istraživačke avanture zbog svojih sumnji. No, ako saznaju da su prevareni, partneru će zauvijek zalupiti vratima i njihova veza će doći do nepovratnog završetka.

Vodenjak
Ovaj zračni fiksni znak najčešće nije ljubomoran, a ako i osjeti ljubomoru, svim će je silama pokušati prikriti. Upravo zbog toga mogu postati zajedljivi. No, ako osjete da su prevareni i da je njihova ljubomora bila opravdana, neće tražiti razlog i uzrok, već će se samo skloniti i završiti ljubavnu priču.

Ribe
Ljubomora je pripadnicima ovog znaka konstantan osjećaj. Ribe u vezi, od svog partnera traže puno, a ponekad i previše ljubavi i pažnje. Upravo zbog toga, ako se nađu u situaciji da je njihova ljubomora opravdana Ribe će se jednostavno povući jer vrlo teško opraštaju, čak i manje pogreške.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju