Izdržljivi, jednostavni, a opet očaravajući sukulenti posljednjih su godina među najpopularnijim ukrasnim biljkama. Postoje brojne vrste sukulenata, a u nastavku teksta saznajte koji je savršen izbor za vaš horoskopski znak.

Galerija Sukulenti Ovan - crvena Echeveria Agavoides Bik - Aeonium Arboreum +7 Blizanci - Sedum spurium  

OVAN: Crvena Echeveria agavoides
Vatreni znak koji itekako ostavlja dojam. Uvijek u pokretu, uvijek nekamo ide, nešto radi i stvara, pa ovaj žarko crveni sukulent savršeno predstavlja moćnu i vibrantnu energiju kojom ovan zrači.

BIK: Taurus: Aeonium arboreum
Po prirodi čvrto u zemlji i nevjerojatno strpljiv, ovaj sukulent u pravim uvjetima može narasti do skoro dva metra – vrijeme, stabilno tlo i vrlo malo promjene u njegovoj okolini. Bik, kao fiksni zemljani znak ne voli promjene što ovu predivnu biljku čvrstog korijenja čini njegovim savršenim "produžetkom".

Izdržljivi, jednostavni, a opet očaravajući sukulenti posljednjih su godina među najpopularnijim ukrasnim biljkama

BLIZANCI: Sedum spurium
Blizanci imaju cvjetnu, prozračnu i karizmatičnu energiju, zbog čega u trenutku mogu privući sve oko sebe. Ovaj cvjetajući sukulent utjelovljuje tu kvalitetu kroz svoje listove koji rastu prema gore kako bi otkrili zadivljujući cvijet kojem je nemoguće odoljeti.

RAK: Agave americana
Dom je rakovima najdraže mjesto, a ova biljka dom je predivnoj visokoj stabljici koja se pojavljuje samo u savršenim uvjetima – otprilike svakih 40 godina!

LAV: Delosperma nubigenum
Lavovi se ističu svojim kvalitetama koje ih čine rođenim vođama, šireći svjesnost i radost gdje god jesu. Ovi žuti cvjetovi donose sličnu svjetlost u vaš vrt ili dom, stvarajući ozračje optimizma kroz svoju žutu nijansu – baš kao što to čine zrake Sunca, planeta koji vlada znakom lava.

Zbog sokova u listovima sukulenti mogu preživjeti u ekstremno suhim i vrućim uvjetima - 3 Izdržljivi sukulenti: ukrasne biljke koje bujaju u svim uvjetima

DJEVICA: Crassula ovata
Djevica je vrhunski iscjelitelj Zemlje, koji dovodi u harmoniju čitavu prirodu zahvaljujući svojem brižnom karakteru, baš kao i ovaj brzorastući sukulent koji potpomaže mnogim drugim oblicima u sebi i oko sebe zahvaljujući svojim listovima i grančicama.

VAGA: Crassula rupestris x perforata
Vaga predstavlja ravnotežu i jedinstvo te teži redu, simetriji i dosljednosti. Ovaj sukulent raste u savršenom geometrijskom obliku šireći se u svim smjerovima u istom promjenjivom obliku, iznova i iznova – baš kao što to vaga voli.

ŠKORPION: Neohenricia sibbettii
Ovaj sukulent najbolje raste u izolaciji te ne voli puno svjetlosti, baš kao i "mračnjak" škorpion. Kada im se da prostora da jednostavno budu ono što jesu, škorpioni uvijek pronađu način na koji će procvjetati.

STRIJELAC: Sedum spectabile
Puni radosti i života, ovi jarki cvjetovi baš su poput strijelca – reinkarnacija slobodnog duha! Strijelac je taj koji uvijek prvi skače u avanturu, budeći pritom osjećaj radosti u svima oko sebe, a tko ne osjeća radost kada je pored ovog cvijeta s mnogo latica?

Slika nije dostupna "Šefica" ili srodna duša? Horoskop otkriva kakva ste prijateljica

JARAC: Sedum morganianum
Jarac je pouzdan i dosljedan. Ova brzorastuća biljka može pouzdano rasti u svim smjerovima, odražavajući tako postojanost ovog znaka koji stoji čvrsto na zemlji.

VODENJAK: Senecio radicans glauca
Vodenjakov je najveći talent taj što lako može izaći iz vlastite zone komfora te uvijek smišlja nove ingeniozne načine kako pristupiti stvarima, baš poput ovog visećeg sukulenta koji raste naglavačke.

RIBE: Senecio mandraliscae
Rastući u ljubičastoj i plavoj boji poput podvodnog grebena, ovaj sukulent čini idealan pejzaž za sanjivu zemlju čuda u kojoj ribe žive.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju