Bilo da ste ekscentrični Vodenjak ili Strijelac sklon neobičnim pothvatima, svaki horoskopski znak ima cool osobine koje ga čine posebnim. Doznajte s kojim izuzetnim ženama, što su se istaknule u hrabrosti, inovativnosti i kreativnosti, dijelite zodijačke odrednice

VAGA
Žene u znaku Vage vrlo su šarmantne i zrače elegancijom. U odnosima s drugima smirene su i odmjerene, imaju izražen smisao za lijepo i u svemu traže ravnotežu. Majstorice su u diplomatskom ponašanju, dobro razumiju ljude, a i same vole biti prihvaćene i voljene. Imaju profinjen osjećaj za etiku i znaju dobro prosuditi stvari.

'Za žene Jarce često se kaže da su poput nezaustavljivog vlaka kad nešto naume, što i ne čudi s obzirom na to da je najpoznatija hrvatska predstavnica ovog znaka Janica Kostelić'

Lijepe Vage ostavile su neizbrisiv trag na filmu: Rita Hayworth, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Monica Bellucci, Gwyneth Paltrow... Među celebrity Vagama koje su izuzetno uspješne poslovne žene koje pozlate sve što dotaknu, ističu se Gwen Stefani i Kim Kardashian.

ŠKORPION
Žene rođene u znaku Škorpiona imaju vrlo razvijenu intuiciju i tajanstvenu, pomalo mračnu osobnost koja im daje posebnu privlačnost. Izuzetno su strastvene i predane, ali često to ne pokazuju otvoreno nego svoju intimu čuvaju za sebe. Vrlo su temperamentne, a kad nešto odluče, dosljedne su u tome dok ne postignu cilj.

Među hrvatskim Škorpionkama ističe se Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental koja je mnoge osvojila svojim stihovima bez dlake na jeziku. Među najpoznatijim su svjetskim predstavnicama znaka Škorpiona prva nobelovka u povijesti, kemičarka i fizičarka Marie Curie, prva indijska premijerka Indira Gandhi, monegaška princeza Grace Kelly te današnje zvijezde Julia Roberts, Meg Ryan i Katy Perry.

STRIJELAC
Žena Strijelac doista cijenu svoju slobodu i ne voli da je išta sputava, a osobito ne rutina i monotonija. Puna je života, nikad ne gubi optimizam, uvijek je spremna na nove izazove. Obožava putovanja (uključujući i ona duhovna) te uživa u kreativnim postignućima. Voli fer igru, sklona je visokim idealima.

U znaku Strijelca rođena je legendarna hrvatska operna pjevačica Milka Trnina, jedna od najvećih svjetskih zvijezda na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, obožavana u Europi i Americi. Navodno je čokolada Milka nazvana u čast Milke Trnine. Bila je prijateljica Nikole Tesle i, baš poput njega, samozatajna osoba plemenitih načela. Poznati Strijelci su i spisateljica Jane Austen te Jane Fonda, Tina Turner, Scarlett Johansson i Taylor Swift.

JARAC
Za žene Jarce često se kaže da su poput nezaustavljivog vlaka kad nešto naume. Odlučne su, neustrašive i čvrsto fokusirane na svoj cilj, zbog čega najčešće i postižu uspjeh. Nazivaju ih maratoncima zodijaka. Također su Jarčice dostojanstvene, drže do sebe. Odane su partnerice i prijateljice. Iako se to možda na prvi pogled ne bi reklo, imaju i nježnu, romantičnu stranu.

'Premda su romantičarke i sanjarke, Ribe itekako mogu biti snažne, a u ovom znaku rođena je Marija Jurić Zagorka'

Najpoznatija hrvatska predstavnica ovog znaka definitivno je skijašica Janica Kostelić. U znaku Jarca rođene su filozofkinja i feministica Simone de Beauvoir, ikona svijeta ljepote Helena Rubinstein, glumice Marlene Dietrich, Diane Keaton i Sienna Miller, vojvotkinja Catherine Middleton, dizajnerica Carolina Herrera, manekenke Kate Moss i Irina Shayk.

VODENJAK
Prva i jedina kineska carica ikad, Wu Zetian, koja se još u 7. stoljeću usudila zgrabiti prijestolje kad joj se ukazala prilika, bila je čudo svojega doba: učena, snalažljiva, pokretačica društvenih promjena. Rođena je (zar je to iznenađenje?) u znaku Vodenjaka koji uvijek živi po svojim pravilima i ispred svoga vremena. Vodenjaci su jednostavno drukčiji, bilo da imaju drukčiju frizuru ili žele promijeniti svijet.

Iskreni su, originalni, neočekivani, sposobni su spojiti nespojivo. Ima li boljeg primjera od legendarne Josipe Lisac? Vodenjaci su i spisateljica i feministica Virginia Woolf, voditeljica Oprah Winfrey, glumica Jennifer Aniston i pjevačica Shakira.

RIBE
U ovom znaku poznatom po intuiciji i umjetničkim sklonostima, rođena je Marija Jurić Zagorka, prva profesionalna hrvatska novinarka i najčitanija hrvatska književnica, koja se borila za ženska prava. Iako je imala nesretno djetinjstvo i brak, nije odustajala od svojih ideja.

To je odličan primjer toga kako Ribe ne valja smatrati samo nježnim cvjetićima – premda jesu romantičarke i sanjarke, Ribe i te kako mogu biti snažne. U ovom znaku rođene su i Elizabeth Taylor, Eva Mendes, Rihanna, Cindy Crawford i Eva Longoria.


PROČITAJTE KOJE SU MRAK ŽENE ROĐENE U ZNAKU OVNA, BIKA, BLIZANCA, RAKA, LAVA I DJEVICE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju