Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji. Bundek će se tako od 10. do 16. svibnja ponovno pretvoriti u cvjetnu rapsodiju, a posjetitelje, uz poštivanje epidemioloških mjera, očekuje atraktivan program, najavili su organizatori.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista.

Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekata i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, svi koji dođu na Floraart uživat će u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici.

Ulaz na izložbu bit će tradicionalno besplatan, a preporuka je da posjetitelji parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Na službenim stranicama izložbe objavljene su i neke zanimljive broje. Ova izložba cvijeća organizirana je na oko 300.000 metara kvadratnih parka Bundek. Organzatori navode i da za Floraart 2021. pripremaju 100 tisuća sadnima, a uz oko 180 domaćih očekuju i desetak inozemnih izlagača na izložbi.

Cvijeće koje voli sjenu Izaberite cvijeće: Pet balkonskih ljepotica koje sjenu vole više od sunca

Ljetni jorgovan Božanstveno: Cvijeće uz koje će vaš balkon mirisati poput najfinijih parfema

Očekuju i velik broj posjetitelja, naravno uz pdridržavanje epidemioloških mjera.

Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan izrazio je radost što postoji veliki interes za izložbu koja se prošle godine nije održala zbog epidemije.

Možemo se pohvaliti da smo uspjeli dogovoriti oko 180 izlagača, a komisije su spremne. Ostale popratne manifestacije su malo reducirane, ali tradicionalna natjecanja će se održati u okviru epidemioloških mjera na otvorenom prostoru, kazao je.

Bit će manji broj prodajnih prostora, kao i izložbeni dio gdje se prodavao nakit i vrtlarski alat, odnosno tamo gdje je neposredan kontakt prodavatelja i posjetitelja, naveo je Toljan.

Inače, prvi sajam cvijeća održao se na Gornjem Gradu 1966. godine, a prijelomni trenutak dogodio se 1992. godine kada mijenja ime u Floraart.

Od 2006. Floraart se održava na Bundeku. Organizator izložbe je Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju