Mame će pogotovo biti oduševljene ovakvom vrstom odmora jer na ovakvim mjestima nema dnevnih zadataka koji mame obavljaju od jutra do mraka. Osim mamama, bit će lakše i očevima jer će sada cijeli dani biti slobodni za upotpunjavanje vremena čistim užicima.

Galerija Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu +7 Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Roditelji s malom djecom znaju da odmor neće biti odmor u punom smislu riječi. Ali itekako ima svoje čari. Treba birati pažljivo. Unaprijed se informirati, znati što tražite od odmora i saznati hoće li nova destinacija zadovoljiti želje svih članova obitelji.

Svima je važno da njihovo dijete doživi i upije što više iskustava, ali pritom je važno i da roditelji pronađu vrijeme za sebe. Svaki odlazak od kuće, promjena rutine i novi doživljaji nešto je što će vaša djeca pamtiti cijeli život.

Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Foto: Valamar

Odmor daleko od kuće za njih je prava avantura u kojoj su, naravno, oni glavne zvijezde. Pružite im to – pamtit će i voljeti te uspomene tijekom cijelog života. Oni koji nisu probali, ne mogu znati da odmor s malom djecom može biti opuštajući, a za mališane nezaboravan. Upravo tom mišlju vodili su se kreatori Girandella Maro Suites 5*, Valamarovog hotela u Rapcu.

Na ovakvom odmoru nema dnevnih aktivnosti poput nabavke namirnica, mozganja oko ručka i biranja namirnica koje vaše dijete na kraju svejedno ne pojede ili pak pospremanja, čišćenja i preslagivanja stvari koji maleni ukućani vole prenijeti baš na neko drugo mjesto.

Dječja zabava od jutra do mraka

Aktivnosti u hotelu prilagođene su za mlađu djecu u dobi od tri do sedam godina te za one starije od sedam do dvanaest. Svako dijete može uživati u dječjim igraonicama, unutarnjim i vanjskim grijanim bazenima s toboganima i vodenim igračkama. Maleni se mogu zabaviti na plesnim priredbama i u mozganju o mađioničarskim trikovima. Nešto starija djeca vrijeme mogu provoditi i u zabavnoj zoni s videoigricama ili na sportskim aktivnostima jer su i u zimskim mjesecima organizirani turniri u stolnom tenisu i badmintonu te biciklističke ture.

Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Girandella Maro Suites 5*, Valamarov hotel u Rapcu Foto: Valamar

I mlađa i starija djeca mogu sudjelovati na edukativnim radionicama u vrtu uz povremene poduke o vrtlarenju. Ako se vaše mlađe dijete teže opušta u novom prostoru, roditelji ga mogu uvesti u svijet zabave na obiteljskim radionicama namijenjenim zajedničkom obiteljskom druženju kroz igru.

Svake večeri možete zajednički odlučiti hoćete li večer provesti na gaming turniru ili uživajući u obiteljskom filmu u kinodvorani.

Trenuci za odrasle

U hotelu je dostupna i usluga čuvanja djeteta, pa ako se i roditelji žele malo odmoriti, mogu se uputiti u spa zonu. Odrasli gosti hotela mogu koristiti spa zonu besplatno i uživati u finskoj ili infracrvenoj sauni, kneipp kupki za stopala, a tijekom opuštanja guštati u baru s bogatom ponudom svježeg voća, orašastog voća, čajeva i aromatizirane vode. Masaže, tretmani za lice i tijelo, manikura, pedikura i depilacija dostupni su u beauty zoni uz nadoplatu. Oni željni aktivnog odmora također ne moraju van hotela jer u fitness centru postoji višenamjenska prostorija za grupno vježbanje, spinning i slično. Dostupne su i sprave za kardiotreninge i vježbe snage.

S djecom uvijek treba biti spreman na iznenađenja

Na odmoru s djecom treba biti spreman na sve, pa čak i na to da bi im hotel prepun sadržaja mogao dosaditi. Ako na odmor stižete spremni, sigurno ste već istražili što sve u blizini možete vidjeti i posjetiti. Valamar Girandella Maro Suites 5*nalazi se uz predivnu plažu u Istri u Rapcu. Rabac je malo mjesto netaknute prirode i pamtljivih biserno bijelih plaža i čistog mora. Priroda oduzima dah i u hladnim mjesecima, a inspiracije za duge šetnje ne može nedostajati. Odlučite li izaći iz hotela i upoznati okolicu, Rabac će vas zadiviti šetnicama uz plaže i malenim isprepletenim uličicama.

U blizini je i Labin, poznati srednjovjekovni gradić bogate povijesti i kulturnog naslijeđa. Dosadi li vam šetnja ili klincima noge postanu preteške, u hotelu možete iznajmiti bicikle, pa možete ili u vođenim turama istražiti okolicu ili se samostalno uputiti u istraživanje istarskih zanimljivosti. Napredniji zaljubljenici u biciklizam mogu se okušati i na specijaliziranim single trail i flow trail stazama s pješčanom ili prirodnom podlogom različitih težina za početnike i naprednije brdske bicikliste ili na jednom od poligona. Poreč bi bila idealna destinacija za jednodnevni izlet, a u njemu svakako vrijedi vidjeti Eufrazijevu baziliku, s čijeg se zvonika pruža jedinstven pogled.

Sad se vraćamo na priču o obrocima koje i majke i očevi neumorno iz dana u dan pripremaju, a njihova djeca pojedu samo jednu namirnicu s tanjura. U ovom će se pronaći svi koji doma imaju male izbirljivce. Ovo je odmor na kojem ni o tome ne morate brinuti jer zaista je mala šansa da vaše dijete neće pronaći nešto za sebe u bogatoj all inclusive gastro ponudi. Gostima hotela dostupan je premium show cooking buffet restoran, u ponudi su specijaliteti mediteranske i internacionalne kuhinje, a najmlađe bi mogao posebno oduševiti tematske večere koje se izmjenjuju svaki tjedan.

Iako roditelji izbirljivaca znaju što znači biti kreativan u kuhinji u tjednu odmora u ovom hotelu neće morati razbijati glavu što skuhati i kako to jelo kreativno poslužiti već će to za njih raditi gastro stručnjaci. Prava je to prilika da najmlađi upoznaju i neke nove okuse, a time i prošire popis namirnica koje vole jesti.

Na kraju napornog dana, koji s djecom zaista može biti izazovan, ali ispunjen, možete biti sigurni kako će vaša djeca mirno utonuti u san koji će ih držati do jutra. To je vrijeme koje roditelji mogu iskoristiti za sebe i potpuno se opustiti u ambijentu jednog od obiteljskih apartmana te ujutro svježi započeti novi dan.

Maštate li o ovakvom odmoru, razmislite o ovogodišnjem Božiću van svog doma. Božićni blagdani na istarskoj obali mogu biti jednako čarobni kao i Božić u domu, s ipak nešto manje stresa.

 

 

 

 

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Valamar po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju