Penjanje po Hendrixovom mostu, drijemanje u tramvaju ili pak pogled s uspinjače, samo nekoliko koraka potrebno je kako bi mace obišle sve znamenitosti grada Zagreba. I to na jednom mjestu – u hotelu posvećenom samo njima.

Galerija In Magazin: Mačji hotel In Magazin: Mačji hotel In Magazin: Mačji hotel +4 Interaktivni prostor savršen je za igru

Mi dobro znamo da su naši gosti većinom Zagrepčani i da većinu znamenitosti svoga grada uopće nisu vidjeli. Ovo je baš dobra prilika da mace, dok njihovi vlasnici obilaze znamenitosti svjetskih metropola, obilaze znamenitosti svoga grada, govori Ivana Babić, suvlasnica hotela za mačke.

Ponekad i padnemo preko svih ovih sprava, jer je prostor doista interaktivan. Baš takav i mora biti kako bi macama bilo zanimljivo. Mi sprave još dodatno pomičemo kako bi one izazov shvatile ozbiljno. Primjerice, kad se penjalica čisti pa ju preokrenemo – njima je to sasvim nova igračka, dodaje suvlasnica hotela Martina Papp.

In Magazin: Mačji hotel U hotelu im je toliko dobro da ne žele doma (Foto: DNEVNIK.hr)

U spavaonicama svaki krzneni gost ima svoj ležaj, hranu i vodu – pravi hotel s pet zvjezdica.

Vole se maziti, uživati, a najdraže im se družiti s drugim macama, jer ih većina doma živi sama, bez svog dlakavog prijatelja. Ultimativno zadovoljstvo vlasnicama hotela jest vidjeti mace opuštene i sretne.

Kroz penjalice i grebalice prošli su deseci mačaka. Svima njima Ivana i Martina znaju imena, a najsretnije su kad se rode prava prijateljstva.

Imamo jako puno mačjih ljubavi i prijateljstva, a imamo i onih koje se vole držati po strani. To se u mačjem svijetu izrazito poštuje – samo jedan 'grr' i drugoj maci je sve jasno, objašnjava simpatična Martina.

In Magazin: Mačji hotel Ivana Babić i Martina Papp (Foto: DNEVNIK.hr)

Primjerice, imamo jednog Duška koji ima prijateljicu Tomicu, on je Britanac. Bilo nam je tako teško razdvojiti ih, nastavlja Martina.

Najveće anegdote, govore vlasnice, su trenuci kad vlasnici dođu po njih, a one ne žele ići doma.

Martina i Ivana su dugogodišnje volonterke. Godinama su nakon posla i štikli obuvale tenisice te odlazila po gradu brinuti se za mace. To je bio i prvi nagovještaj da bi svoje poslove magistre financija i projektne managerice mogle zamijeniti ovim poslom.

Za našu odluku o pokretanju hotela za mačke mnogi su rekli samo: 'OK, nismo baš sigurni da znamo što radite. Nadamo se da vi znate što radite', govori Ivana, koja je pokrenula i građansku inicijativu Miceki iz centra, koja je zaslužna za otvaranje prvog legalnog hranilišta uličnih mačaka.

Slatka mačka Kako su pametne: Pet načina na koje se mačke bore protiv vrućina

Iako katkad zahtjevan, rad sa životinjama njima pruža nemjerljivo zadovoljstvo, a to mogu potvrditi svi volonteri velikog srca koji ovaj svijet čine boljim mjestom.

In Magazin: Mačji hotel Hotel za mačke u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

Selkirk rex: Pasmina koja ima prirodne kovrče i uživa u češljanju i kupanju Mačka selkirk rex Mačka selkirk rex Mačka selkirk rex +6 Mačka selkirk rex

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju