Lesley Miller od ranog djetinjstva imala je problema s prekomjernom težinom, a s 11 godina išla je na operaciju ugradnje želučanog prstena. Duga borba protiv kilograma ostavila je traga na njezinom tijelu, ali i duši

Stranica Love What Matters mjesto je na kojem možete pronaći puno inspirativnih priča hrabrih pojedinaca koji su svoje probleme odlučili podijeliti sa svijetom kako bi i drugima u istoj situaciji pokazali da nisu sami.

Tako je i 22-godišnja Lesley Miller sa svima odlučila podijeliti svoju životnu priču. Od ranog djetinjstva borila se s prekomjernom težinom i s 11 godina bila je najmlađa osoba koja se podvrgnula operaciji ugradnje želučanog prstena.

Svih ovih godina skrivala je svoje tijelo, nije odlazila na plažu niti se skidala u bikini. Proces prihvaćanja vlastitog tijela trajao je dugo i sada se Lesley odlučila na hrabar pothvat. Više se nije željela skrivati i stranici Love What Matters poslala je svoju fotografiju u bikiniju uz poruku koja je dirnula mnoge.

Hvala ti do neba. Rasplakala si me. Ni ne znaš koliko si sjajna! Sve žene i djevojčice moraju znati da su dovoljno dobre baš takve kakve jesu. Važno je biti dobra osoba iznutra, ono što je izvana potpuno je nevažno, samo je jedan od komentara.

Lesley Miller od ranog djetinjstva borila se s prekomjernom težinom i s 11 godina bila je najmlađa osoba koja se podvrgnula operaciji ugradnje želučanog prstena.

PORUKA ZBOG KOJE SU MNOGI ZAPLAKALI

'Skrivala sam svoje tijelo i pokrivala se. Rekla sam da ću jednog dana sama sebi dopustiti da me drugi vide, da ću napokon raditi sve ono o čemu sam sanjala. Kada budem dovoljno mršava, dovoljno sretna, dovoljno samopouzdana. Kada će moje tijelo izgledati onako kako bi trebalo.

Borila sam se sa svojim tijelom na svakom koraku svog puta, konstantno u tišini i sramu. Kada bi me moje tri kolegice pitale zašto samo toliko veća od njih. Zašto ne nosim istu haljinu kao i one…

Kada sam imala 11 godina, kirurg je zarezao u moj trbuh i rekao mi da ću napokon biti sretna. Bila sam najmlađa osoba koja je išla na operaciju radi smanjenja tjelesne težine. Kada sam imala 15 godina počela sam se samoozljeđivati. Mislila sam da to zaslužujem. Kada sam imala 20 godina, u devet mjeseci izgubila sam polovicu svoje tjelesne težine i mislila sam da je moja vrijednost određena manjim brojem na vagi.

I onda sam se umorila od čekanja. Sada imam 22 godine i kupila sam svoj prvi bikini. Sve možete vidjeti. Čudna ispupčenja i masne naslage. Ostatke obješene kože. Strije, celulit, ožiljke od operacije. Nespretnu izbočinu na trbuhu nastalu zbog želučanog prstena.

Želim naučiti voljeti cijelu sebe, ne samo dijelove za koje mi kažu da su prihvatljivi. Znate u čemu je tajna? Oduvijek sam bila dovoljno dobra. I vi ste.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju