Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Najgori miris znoja: 3 namirnice zbog kojih se 'osjetimo' jače no inače

23-02-2016 Piše Zadovoljna
komentari

Bez obzira koliko se tuširali, ponekad miris znoja osjećamo jače nego inače. Razlog se krije u našoj prehrani, a mi vam donosimo 3 namirnice zbog kojih znoj dobiva najjači miris



NAMIRNICE KOJE POJAČAVAJU MIRIS ZNOJA

1. Kupusnjače

Ova skupina povrća u koju spadaju kupus, kelj, cvjetača, prokulica, brokula, koraba i bijela repa vrlo je zdrava.

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

No iako ih naše tijelo obožava, kupusnjače mogu biti uzročnici pojačanog neugodnog mirisa znoja. Naime, ovo povrće sadrži veliku količinu sumpora čiji se spojevi tijekom probavljanja hrane razgrađuju u tijelu te ih lučimo preko znoja zbog čega znoj može biti vrlo intenzivnog mirisa.

Miris znoja nakon obroka obogaćenog crvenim mesom bit će najjači oko dva sata nakon jela, a može se zadržati cijeli dan, kod nekih osoba i duže Trajanje mirisa: Najjači miris osjeća se sat vremena nakon jela, a trebao bi se smanjiti i potpuno nestati oko 6 sati nakon jela.

2. Crveno meso
Crveno meso prepuno je, za organizam prijekopotrebnih, proteina, ali ga tijelo vrlo sporo i teško probavlja. Tijekom probavnog procesa, aminokiseline iz crvenog mesa na stjenkama crijeva ostavljaju svojevrstan talog.

Enzimi u crijevima zaduženi za razgradnju hrane rastvaraju taj talog koji lučimo putem znoja. Znoj u kombinaciji s bakterijama na površini kože dobiva značajno jači miris.

Trajanje mirisa: Miris znoja nakon obroka obogaćenog crvenim mesom bit će najjači oko dva sata nakon jela, a može se zadržati cijeli dan, kod nekih osoba i duže.

3. Plava riba
Plava riba jedna je od najzdravijih namirnica na planetu. Možete je pripremiti na razne načine i svaki od njih je vrlo ukusan.

Ova namirnica bogata je omega-3 masnim kiselinama, ali i kolinom - vitaminom B8 koji je odgovoran za pojačan miris znoja nakon konzumacije plave ribe. Osim B vitamina tu je i L-carnitine kojeg ima i u mesu i jajima, a koji također pridonosi jačem mirisu znoja.

Trajanje mirisa: Uživate li u ribljem obroku, znajte kako se jak miris znoja može zadržati 24 sata nakon konzumacije.

Isto tako, neugodan i pojačan miris znoja mogu uzrokovati, stres, hormonalne promjene, sintetička odjeća i krivi deodorant, ali i neke od namirnica koje jedemo redovito i koje naše tijelo voli.

 

Pročitaj još
Pročitaj još