Sezona obiteljskih druženja u punom je jeku. Kada su u pitanju blagdani, naše odjevne kombinacije za posjet članovima obitelji često su malo svečanije. Međutim, neki odjevni komadi koje inače biramo postaju meta strogog svekrvinog suda. Pitali smo nekoliko čitateljica portala Zadovoljna.hr jesu li od svojih svekrva ikada dobile negativne kritike na račun odjeće. U nastavku pročitajte što su nam otkrile.

1. Minica
Jednom sam na božićni ručak otišla u minici. U moju obranu, nosila sam guste vunene štrample i visoke čizme do bedara kao što inače nosim i uopće nisam razmišljala o tome da joj se to možda neće svidjeti. Odmjerila me odmah na ulaznim vratima i pitala gdje mi je ostatak suknje. - Marija (31)

2. Haljina otvorenih leđa
Moj tadašnji dečko tj. današnji muž i ja neplanirano smo zbog problema s autom završili na dočeku Nove kod njegovih roditelja. Nisam pojma imala da će se to dogoditi i naravno da se nisam obukla onako kako bih to napravila da sam u startu znala kamo idemo. Imala sam na sebi poprilično kratku šljokičastu haljinu s velikim prorezom na leđima i ispod nisam nosila grudnjak.

To mi je zapravo bila najgora stvar jer su njegovi roditelji malo stariji i konzervativniji pa sam pretpostavljala da im se neće svidjeti to što im potencijalna buduća snaha hoda okolo bez grudnjaka. Prvo nisam htjela skinuti kaput i pravila sam se da mi je hladno pa su me čudno gledali, ali to nije bilo ništa naspram pogleda koji sam dobila kad sam na kraju ‘zakuhala’ pod lažnim krznom od poliestera i skinula ga.
- Sanja (36)

3. "Crop top"
Nosila sam rupičasti pulover i ispod njega 'crop top' na jedan ručak. Znam, glupa odluka. (smijeh) Do kraja dana morala sam slušati priče o upalama bubrega i jajnika. - Antonija (27)

4. Džemper s otvorenim ramenima
Išli smo kod prijatelja i onda dobili poziv od njegovih roditelja da na povratku svratimo na kolače s njima i ostatkom familije. Imala sam na sebi traperice i džemper s velikim izrezom u obliku lađe, onim koji skroz otkriva ramena i onda se vide naramenice od grudnjaka. Odmah sam znala da će biti problema zbog toga pa sam tražila muža da me prvo vozi doma da se presvučem, ali njemu se nije dalo.

Svekrva prvo ništa nije htjela reći, ali vidjela sam da stalno gleda u grudnjak pa sam taj blesavi džemper potezala na sve strane kako bih ga pokrila. Valjda sam joj već išla na živce s popravljanjem džempera pa mi je u jednom trenutku dobacila: ‘Ubuduće nemoj ići gola u goste pa nećeš imati problema s tim.’
- Ivana (34)

5. Visoke potpetice
Luda sam za platformama i štiklama. Stalno ih nosim, bilo ljeto ili zima. Imam jedne omiljene crne gležnjače s potpeticom od 10 centimetara i njih volim obući za neke svečanije prigode. Nosim ih i kod svekrve na razna okupljanja, a ona već godinama njurga da ću se jednom potrgati u tim svojim petama. Što njoj više smetaju, to su mi draže. (smijeh) Ali moram reći da ih kritizira više onako iz ljubavi i zato što se brine za mene. - Sandra (30)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju